Najveći domaći trgovački lanac: Bingo 2015. godinu završio sa 5.500 zaposlenih

bingo-dita-658x377Najveći domaći trgovački lanac Bingo postoji već 23 godine i tokom tog perioda su nastojali kupcima približiti značaj kupovine domaćih proizvoda.

Pored toga, navodi za Faktor rukovodilac službe marketinga ove firme Tatjana Paunoski, primjetno je i da su posljednjih nekoliko godina kampanje “Kupujmo domaće“ sve češće, iako je malo onih trgovaca koji ostaju dosljedni tome.

– Mi smo veoma ponosni što je prva asocijacija na slogane o kupovini domaćeg upravo Bingo. To je u 2015. bio naš primarni cilj, te smo u tom kontekstu podržali domaće proizvođače i pomogli u podizanju na noge nekadašnjeg giganta Fabrike deterdženata Dita iz Tuzle – navodi ona.

Bingo je krajem 2014. preuzeo Interex, a tokom 2015. je ova kupovina provedena i na terenu preuzimanjem svih prodajnih objekata.

– Osim 24 objekta Interexa, otvorili smo još 11 novih objekata, a od početka oktobra do kraja novembra preuzeli smo i 6 objekata Tuš trade d.o.o. Do danas, u našoj maloprodajnoj mreži imamo 175 maloprodajnih objekata – objašnjava Paunoski.

Dodaje i da je Bingo u 2015. zabilježio rast od 40 posto u odnosu na 2014. te da imaju ukupno 5.500 uposlenih.

bingo citluk

– U 2016. planiramo ulaganja u postojeće starije poslovnice, te otvaranje novih tamo gdje nismo prisutni. Jedan od velikih projekata na koje smo ponosni je Bingo City Center u Tuzli – kazala je ona.

Za kraj poručuje da Bingo neće stati tu, već će raditi na razvoju proizvodnje posebno u segmentu peradarstva, papirne konfekcije i tjestenine.

– Osim navedenog, posebnu pažnju u 2016. ćemo posvetiti ugostiteljstvu, u kojem trenutno zapošljavamo vise od 300 osoba, što nas čini najvećim ugostiteljskim lancem u zemlji – zaključuje Paunoski.

(A.P./Faktor.ba)

1067 Posjeta 1 Posjeta danas