Nevrijeme u Hercegovini: Vjetar lomio drveće, skidao crijepove sa kuća…

nevrijeme_mostar

Jako nevrijeme koje je noćas pogodilo Hercegovinu uzrokovalo je brojna poteškoće. Snažni udari vjetra lomili su stabla, podizali crijepove sa kuća…

U Čapljini je pukom srećom izbjegnuta tragedija, kada je na jednoj od glavnih ulica vjetar slomio ogromno stablo. Olujni vjetar i kiša probleme su uzrokovali i u Ljubuškom gdje je dio općine ostao bez napajanja električnom energijom.

Inače, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će biti oblačno s kišom. U Hercegovini, zapadnim i centralnim područjima Bosne će prije podne biti grmljavine. Prestanak padalina već prije podne prvo u Krajini i smanjenje oblačnosti, a do kraja dana postepen prestanak padalina prema jugu i istoku zemlje.

Očekuje se većinom između 5 i 15 litara padalina po metru kvadratnom, u Hercegovini i centralnim područjima od 15 do 30 litara. Obilnije kiše može biti u planinskim područjima zemlje, od 30 do 60 litara po metru kvadratnom.

Vjetar južnog i jugoistočnog smjera, prije podne jak sa olujnim udarima. Poslije podne vjetar će oslabiti. Temperatura zraka većinom između 8 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C.

Marija Medić Bošnjak/Vecernji.ba, Radio Ljubuski

922 Posjeta 1 Posjeta danas