Registracija birača iz inozemstva za lokalne izbore do 19. srpnja

glasovanjeSredišnje izborno povjerenstvo BiH obavještava državljane BiH s pravom glasa koji se nalaze na privremenom boravku izvan BiH ili imaju status izbjegle osobe da je u tijeku upis birača za glasovanje iz inozemstva na lokalnim izborima u BiH, koji će biti održani u nedjelju, 2. listopada ove godine. Registracija traje do 19. srpnja.

SIP BiH će osobama koje su bile registrirane da glasuju iz inozemstva na zadnjim izborima 2014. godine na adrese dostaviti obrasce PRP2 koje oni popunjavaju i uz priloženu kopiju jednog od važećih identifikacijskih dokumenata dostavljaju do 19. srpnja u SIP BiH.

Oni mogu i sami već sada preuzeti obrazac PRP1 s web stranice Središnjeg izbornog povjerenstva BiH popuniti i uz popunjen obrazac priložiti kopiju jednog od važećih identifikacijskih dokumenata i dostaviti u SIPBiH. To mogu uraditi elektronski na mail adresu prijavapp@izbori.ba, na fax broj: 251-333 ili 251-334 ili putem pošte na adresu Izbori u BiH, Poštanski pretinac 451, 71000 Sarajevo, priopćeno je iz SIP-a.

Državljani BiH koji nisu bili registrirani da glasuju iz inozemstva na zadnjim izborima a to pravo žele iskoristiti za Lokalne izbore 2016. godine koriste obrazac PRP1 u čijem sastavu je i uputa kako popuniti i koju dokumentaciju osigurati i na koji način dostaviti u Središnje izborno povjerenstvo BiH.

SIP BiH otvorilo je dvije telefonske info linije putem kojih se mogu dobiti sve potrebne dodatne informacije ili pojašnjenja u vezi s registracijom birača. Brojevi su 033/251-331 i 251-332. I aktivne su radnim danima od 08.00 do 16.00 sati.

U skladu s članom 16.9 Izbornog zakona BiH javni elektronski mediji u BiH dužni su besplatno i u potpunosti objavljivati radio i TV spot, priopćenja i informacije SIP-a BiH kako bi birači bili informirani o svim aspektima izbornog procesa, podsjećaju iz SIP-a BiH.

999 Posjeta 2 Posjeta danas