Ljubuški dobija modernu kino dvoranu

kino

Ovih dana raspisan je natječaj za rekonstrukciju zgrade Kulturnog centra Ljubuški u sklopu koje će se nalaziti moderna kinodvorana.
Zgrada se nalazi u samom središtu općine, te je u prilično devastiranom stanju, zbog čega će u rekonstrukciju biti uloženo više od 300.000 KM. Početak prve faze radova očekuje se krajem kolovoza, a zgrada bi trebala biti stavljena u funkciju početkom iduće godine. Investitori projekta su Javno poduzeće “Parkovi d.o.o Ljubuški” i Općina Ljubuški.

Prema informacijama iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški prva faza radova na rekonstrukciji zgrade Kulturnog centra Ljubuški iznosit će 250.000 KM plus PDV. “Ova faza podrazumijeva radove na vanjskom dijelu zgrade (fasada, otvori..), dio unutrašnjih radova, te uređenje okoliša koji se nalazi u sklopu centra”, navode iz JP “Parkovi d.o.o Ljubuški”. Budući da se zgrada nalazi u samom središtu općine, velika pozornost posvećena je njenom vanjskom izgledu. Tako će pročelje zgrade biti napravljeno od stakla i kamena, u što će biti uloženo oko 100.000 KM.

Prva faza radova između ostaloga uključuje i probijanje novih vrata, odnosno ulaza u zgradu Kulturnog centra Ljubuški, sanaciju krova, izradu montažne čelične konstrukcije galerije iznad ulaznog predvorja, izradu garderobe iza pozornice, izgradnju stubišta, keramičarske , kamenorezačke i limarske radove. Kroz ovu fazu radova bit će uređen i parter zgrade, te su planirani radovi podizanja postojećeg asfaltnog nogostupa, parkinga i pješačke staze sa bočne strane kulturnog centra, na čijem će se mjestu ubuduće nalaziti moderna šetnica.
ljubuski kino2

Nakon završetka ovih radova slijedi druga faza koja uključuje opremanje dvorane. Inače, prema projektnom rješenju, kinodvorana će imati oko 180 sjedećih mjesta, a u objektu Kulturnog centra Ljubuški će se nalaziti još i manja galerija, kao i garderoba za kazališne predstave.

Izvor: JP „Parkovi doo“ Ljubuški

Radio Ljubuski

1407 Posjeta 1 Posjeta danas