Obilježena 24. godišnjica ubojstva Blaža Kraljevića

velikablaz-kraljevic

Predstavnici rodbine, prijatelja, simpatizera te članova HSP-a BiH, kao i izaslanstva iz braniteljskih udruga iz BiH i Hrvatske danas su u selu Kruševu pored Mostara- mjestu pogibije, položili vijence i zapalili svijeće u spomen na 24. godišnjicu ubojstva ratnog zapovjednika HOS-a generala Blaža Kraljevića i njegovih osam suboraca.
Okupljeni su poručili kako tolike godine nakon ovog zločina još uvijek nisu procesuirani njegovi izvršitelji, no, rodbina, kao i preživjeli ratni suborci i dalje ne gube nadu te očekuju da pravosudne institucije konačno urade svoj dio posla…
Misom zadušnicom i polaganjem vijenaca na spomen obilježju u Kruševu, nedaleko od Mostara, obilježena je dvadeset četvrta godišnjica od ubojstva Blaža Kraljevića, zapovjednika Hrvatskih oružanih snaga i osmorice njegovih suboraca i pratioca.

Za njihovo ubojstvo do danas nitko nije odgovarao iako u tužilaštvima BiH i Hrvatske postoji dokumentacija o ovom slučaju.
Suborci Blaža Kraljevića i pristaše njegove ideje kažu kako je Zapovjednik Hrvatskih oružanih snaga ubijen jer se zalagao za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, te suradnju Hrvata i Bošnjaka.

”Evo, 24 je godina od mučkog ubojstva, danas smo ovdje da potvrdimo nadu da će netko u pravosudnim institucijama smoći petlje da zločince koji su počinili ovaj zločin privede na lice pravde“, rekao je Stanko Primorac, suborac Blaža Kraljevića.

Izvor:federalna.ba, Radio Ljubuski

1081 Posjeta 1 Posjeta danas