Niz programa u Mostaru za Dan državnosti BiH

zastavaPod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predstavničkog Doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine  Edina Mušića i predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko–neretvanskog kantona (HNK) Šerifa Špage, a u organizaciji Narodnog pozorišta Mostar, Centra za kulturu Mostar i Muzeja Hercegovine, održat će se Obilježavanje Dana državnosti Bosne i Hercegovine “25. novembar”.

U Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak, 24. novembra 2016. godine u 19 sati u velikoj sali bit će organizovana svečana akademija. O značaju Dana državnosti BiH govorit će Edin Mušić, a u svečanom programu između ostalih učestvuju sopranistica Lejla Jusić iz Sarajeva, Mostarske kiše, učenici Muzičke škole I. i II. stepena iz Mostara, te glumci Narodnog pozorišta Mostar.

Dan poslije, u petak, 25. novembra slijedi odavanje počasti šehidima i poginulim borcima: u 10 sati posjetit će se spomen-obilježje Šehitluci, a u 11 sati i komplekst Partizanskog spomen groblja u Mostaru. U 19 sati u Centru za kulturu u Mostaru slijedi otvorenje izložbe Udruženja umjetnika Mostara, saopštili su organizatori.

(StarMo)

1091 Posjeta 1 Posjeta danas