Asfaltiran put prema Kuli Hercega Stjepana u Ljubuškom

asfalt-kula

U srijedu i četvrtak, 14. I 15.prosinca finalizirani su radovi na asfaltiranju puta prema kuli Hercega Stjepana u sklopu prekogranične suradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore i Projekta Tematske rute srednjovjekovne Hercegove zemlje, tema „Srednji Vijek“.

Ovaj projekt financira Europska unija u okviru IPA programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2007 – 2013. Ukupna vrijednost projekta je 466.933,55 EUR. Nositelji projekta su JU Razvojna agencija ŽZH –HERAG (BiH), Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma – CSTI (Crna Gora). Partneri na projektu su Općina Ljubuški (BiH), Turistička zajednica ŽZH (BiH), Javna ustanova za razvoj turizma i zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog nasljeđa “Radimlja“(BiH) i Ministarstvo održivog razvoja i turizma – MRT (Crna Gora).
Iz ovog projekta oko 70 000 Eura izdvojeno je za uređenje puta prema kuli. Završnom asfaltiranju prethodila je priprema terena i tamponiranje u dužini nešto više od jednog kilometra, a par stotina metara od kule je zaštićeno područje gdje se nisu izvodili radovi da se ne bi oštetila kula i nije se asfaltiralo.

Mile Kraljevic, Radio Ljubuski

asfalt-kula2

asfalt-kula

2303 Posjeta 3 Posjeta danas