Humanitarne akcije

pomocslikazahuma

Akcija za Jasnu Gujić je po najavi nedavno završena. Čekali smo izvještaj o posljednjim uplatama da bi akciju i zvanično zaključili. Ljubušaci su ukupno donirali 16.000 nok, 100 km, 50 €. Zahvaljujemo svima koji su učestvovali svojim donacijama. Radovi u Jasninoj kući su s hajrom počeli i uskoro se očekuje završetak istih. Poželimo Jasni da u zdravlju koristi svoj dom.

Udruženje ljubušaka u Norveškoj se nedavno angažovalo da pomogne Minki Lalić. Obratili smo se Minki i ona je izrazila želju da joj se pomogne oko inventara. Pošto nije imala skoro ništa Udruženje joj je pomoglo kupovinom ugla  sa mogućnosti korištenja za spavanje, kao i još neke sitnice. Minka se mnogo obradovala i toplo se zahvaljuje.

minka

Nova Nada, humanitarna organizacija u Norveškoj obratila nam se sa ponudom pomoći u materijalnim potrebštinama za ljubušake. Oni su uz pomoć Mustafe Ibrulja donirali više paketa  robe za Mjesnu zajednicu, koja je to raspodjelila u Ljubuškom.

novanada

Akcija uplata 50 kr. mjesečno za Ljubuški traje kontinuirano tokom godine. Donacije ljubušaka za Ljubuški omogućuju nam da možemo hitno intervenisati u nuždi i po potrebi, kako smo i uspjeli više puta do sada. Apelujemo  na ljubušake da nastave sa donacijama i narednih godina. Apel za one koji se nisu uključili do sad: krajnje je vrijeme da nam se pridružite, svaka donacija je bitna i jednako vrijedna, pomoći će nekome koji to željno očekuje, ko je u nuždi.

50krunazaljubuski

 

Udruženje ljubušaka u Norveškoj upućuje ljubušacima širom svijeta  lijepe želje za uspješan rad , dobro zdravlje i rahatluk u narednim godinama.

3273 Posjeta 1 Posjeta danas