Porodica Elze Lalic…

 

Mi, porodica rahmetli Elze Meljović Lalić, želimo javno i srdačno zahvaliti svim stanovnicima Ljubuškog zbog iskrenog izražavanja i pružanja utjehe nama, kao njenoj porodici iz Skoplja, Makedonije.
Tokom ovih nepodnošljivo teških vremena nakon gubitka naše Elze koja je bila plemenita i čistog srca.
Iako je Elza bila rođena u Skoplju i bezuvjetno voljela svoju domovinu Makedoniju, Elza je Ljubuški također jako voljela i smatrala, drugim riječima, svojim drugim rodnim mjestom.
Elza je svakodnevno dijelila s nama brojne priče o ljudima s kojima se upoznala u Ljubuškom i uvijek je izražavala svoju ljubav prema ljudima s kojima je voljela provoditi vrijeme.
Nažalost, tek nakon tragičnog odlaska naše drage Elze, mogli smo osobno sresti, tokom ovih tužnih trenutaka, ove bezbrojne divne ljude Ljubuškog koje je naša Elza jako voljela i cijenila.
Stoga vam srdačno zahvaljujemo, iako su nam srca zauvijek razbijena nakon našeg gubitka.
Srdačno vam se zahvaljujemo što ste našu Elzu prihvatili kao svoju kčer, kao svoju sestru, kao svoju prijateljicu i kao svoju susjedu.
Hvala vam što ste joj pružali podršku i ljubav u trenutcima kada joj je bilo najteže.
Hvala svima onima koji su joj pomogli na bilo koji naćin, kao i pružali utjehu i pomoć kad je morala skrbiti za svog sina i našeg unuka, Dina.
Hvala vam od srca, pogotovo zato što je, kao što već znate, Elza bila Žena Ratnik i Lavica Majka koja se ustrajno borila za dobrobit njezinog sina.
Ovime izražavamo našu veliku zahvalnost prema stanovnicima katoličke vjeroispovijesti u Ljubuškom, zbog empatije s razinom bola naših slomljenih srca i priznanjem iskušenja i patnje naše drage rahmetli Elze kao Majka Borac i kao jedan od opskrbljivača u porodici Lalić.
Konačno, željeli bismo se srdačno zahvaliti Islamskoj zajednici Ljubuškog za svu podršku i ljubav koje su nam pružili.
Bez sviju vas mi ne bismo mogli preživjeti ovaj naš neizdrživo tragičan i tužan gubitak.
Na kraju, imamo jednu posljednju želju: Molimo vas da ne zaboravite našu dragu rahmetli kćer i sestru Elzu, i uvijek je držite u vašim srcima, mislima i dovama kao nasmijanu, sretnu, pozitivnu i optimističnu ženu kakva je ona bila.
S ljubavlju i poštovanjem,Otac Hamdija Meljović,Majka Drita Meljović,Sestra Edita Meljović Grezda,sestra Alma Meljović Islamagić,Brat Almir Meljović
Posvećeno mojoj pokojnoj Sestri, mojoj drugoj Majci, mojoj najboljoj Prijateljici, mom Anđelu, ELZI MELJOVIĆ LALIĆ
“RAJ”
Preveo: ALMIR MELJOVIĆ
Borio sam se za tebe Najustrajnije,To me učinilo najsnažnijim,
Ispričaj mi svoje brige, radosti i tajne,
Jednostavno ne moguPodnijeti da vidim tvoj odlazak
Ali Raj te nije mogao čekati.
Smijali smo se sami u mraku,
Bojali se da smo poludjeli,
Stajali smo na stropovima
I zagrljeni promatrali zvijezde,

2497 Posjeta 2 Posjeta danas