Ljubušaci poklonili automobil humanom sugrađaninu

Skromnost, samozatajnost, predanost poslu…, sve to krasi Vinka Primorca, višeg sanitarnog tehničara, inače uposlenog u Domu zdravlja Ljubuški.

Ovaj plemeniti čovjek posvećen je radu s bolesnicima preko 40 godina, a i dalje je neumoran i pun želje za pružanjem pomoći.

Za svoju nesebičnost i požrtvovnost, Vinko je 2016. godine dobio nagradu općine Ljubuški za životno djelo. To je, mnogi će se složiti, mali doprinos za sve ono što godinama radi, za vrijeme blagdana, 24 sata na dan, bez godišnjeg odmora…

Svakodnevno ga možete sresti na gradskim ulicama, pa i u najudaljenijim selima u ljubuškoj općini, u prepoznatljivom crvenom Peugeotu 205 s kojim se druži još od 1996. godine. Prešao je preko 500.000 kilometara, a Vinko, pomalo stidljivo, i dalje tvrdi kako je u dobroj funkciji.

Ne želeći da bolesnike obilazi u sada već dotrajalom automobilu, skupina Ljubušaka odlučila je Vinku pokloniti drugo vozilo, plavu Opel Corsu.

Dobronamjerni Ljubušaci su željeli ostati anonimni, uz poruku kako je to samo mali znak pažnje i poštovanja prema ovom zdravstvenom djelatniku, čija djela govore više od riječi.

Vinko nam je kazao kako je ostao zatečen ovom gestom te je zahvalio svima koji su došli na ideju da mu poklone automobil.

„Ni u snu nisam očekivao ovakvo nešto! Neka služi na dobrobit svih građana“, rekao je on.

Gesta je to vrijedna divljenja, a koju naš sugovornik itekako cijeni i prihvaća s punom odgovornošću.

Autor: Antonela Marinović Musa | Dnevni list

Radio Ljubuski

 

926 Posjeta 1 Posjeta danas