Bigeste – hotel koji je nedostajao Ljubuškom uspješno razvija posao

Od derutnoga, zapuštenoga i neuglednoga nekadašnjega hotelskoga zdanja, nastao je moderni preuređeni i dograđeni hotel s četiri zvjezdice, koji je popunio prazninu u dosadašnjim hotelskim sadržajima i ponudama u Ljubuškom.

Uspjeh je to ljubuške tvrtke Unitrade koja je hotel kupila, ispunila obveze iz ugovora o privatizaciji i uložila oko 6,500.000 KM u rekonstrukciju i obnovu. Svečano je otvoren je u svibnju, a posao je dobilo ukupno 40 djelatnika.

Zadovoljni smo, krenuli smo jako dobro, hotel je očito nedostajao Ljubuškom. Što se tiče ugostiteljskoga dijela, svi financijski pokazatelji su vrlo pozitvni, čak u jednome dijelu iznenađujuće dobri. Već imamo stalne goste. Već sada mogu najaviti da ćemo u idućoj godini imati svaki vikend barem jednu svadbu. Što se tiče smještajnih kapaciteta, i tu smo jako zadovoljni. Ovo je prigoda da najavim i skoru dogradnju novih soba, kako bismo mogli primiti veći autobus s gostima. Tu, prije svega, mislim na goste iz Međugorja, iznosi zadovoljno pokazatelje Stjepan Primorac, direktor hotela Bigeste, piše Večernji list BiH.

Trenutačno su u hotelu 22 sobe s 40 kreveta za manje grupe gostiju, što je bio ograničavajući čimbenik, pa će se dograditi još 12 dvokrevetnih soba tako da će kapacitet biti ukupno 64 kreveta.

Radovi će početi kad nastupi korizma, kada nema svadbi i kad je manje gostiju, a trebali bi biti okončani do Uskrsa. I hotelska kuhinja radi “punom parom”.

Svaki dan imaju najmanje 200 obroka.

/HMS/

Radio Ljubuski

 

880 Posjeta 1 Posjeta danas