Održana prva decoupage radionica u Ljubuškom

U sklopu projekta „Živimo i stvaramo zajedno „ u Društvenom centru Ljubuški 26. i 27.veljače održana je prva decoupage radionica za odrasle.

Dvodnevnu radionicu pohađalo je trideset polaznika svih generacija.

Projekt „ Živimo i stvaramo zajedno „usmjeren je na stvaranje bolje povezanosti među članovima zajednice, poboljšanje kvalitete života kroz organizirano i kreativno provođenje slobodnog vremena međusobnim druženjem članova na međugeneracijskoj razini.”

U radionici su zajedno sudjelovali pripadnici različitih dobnih skupina s naglaskom na umirovljenike.

Ciljanom izradom umjetničkih predmeta kroz jednu od najjednostavnijih i najpopularnijih hobi aktivnosti, tehnike decoupaga, članovima zajednice u ugodnom ambijentu centra omogućeno je druženje, razmjena iskustava te zajednička povezanost kroz proces kreativnog stvaranja i osjećaj pripadnosti zajednici.

Nakon pozitivnih reakcija na sličnu radionicu koju smo nedavno radili sa djecom i upita zainteresiranih, odlučili smo krenuti i sa radionicom za odrasle i zadovoljan sam kako odazivom tako i reakcijom polaznika. Svi polaznici će dobiti radove koje su uradili, a osigurana im je i bogata zakuska. Radove ćemo uskoro i izložiti, planiramo napraviti malu izložbu u hotelu Bigeste „ kazao je za naš radio voditelj Društvenog centra Davorin Medić.

Prvog dana nakon zajedničkog predstavljanja i upoznavanja sa osnovama tehnike, krenuli smo sa ukrašavanjem kutijica, svi sudionici su ukrašavali isti predmet, drvenu kutijicu. Većini od tridesetak sudionika radionice je to bio prvi susret sa salvetnom tehnikom i bilo je zanimljivo pratiti njihovo iznenađenje i radost kako se odmicao rad na ukrašavanju, kako je njihov predmet postajao sve zanimljiviji i ljepši. Grupa je bila velika, no uspjeli smo odraditi planirano. Treba svima pokazati, pratiti kako rade, raspon godina je bio od 8 do 80, a imali smo i tri generacije jedne obitelji baku, mamu i kći. Najdraže mi je bilo kada smo naše najstarije polaznike koji su došli s malim strahom hoće li oni to moći, opustili. Kako je radionica odmicala oni su bili sve opušteniji i sretniji, a ponosna sam i na naše dečke koji su pokazali preciznost i veliku kreativnost. Drugog dana smo malo ozbiljnije radili, uzeli smo veći predmet, drveni pladanj a svi su bili jako zainteresirani što se i vidi na fotografijama. Pokazali smo kako se može s malo materijala, volje i ljubavi učiniti mnogo bez obzira na godine. Reakcije polaznika su odlične, svi su oduševljeni i samo pitaju kada ćemo opet. Sretna sam što smo uspješno završili prvu decoupage radionicu za odrasle u Ljubuškom. Radujem se skoroj izložbi i novim projektima“ kazala je voditeljica radionice Bjanka Medić

Pokrovitelj aktivnosti Društvenog centra je UNDP BiH kroz zajednički projekt Vlada Švicarske i Švedske.

Radio Ljubuski

.
.
.
.
.
.
.
.
.
971 Posjeta 1 Posjeta danas