Poruka od vrijedne i savjesne ljubušanke

Poštovani ljubušaci,

dobili smo poruku od naše komšinice Memnune Mahić koja je upućena svim posjetiteljima mezarja u Ljubuškom, a i dalje. Ovu poruku je mogao potpisati svaki savjesni građanin kojeg pogađa javašluk i nered. Zahvaljujemo Memnuni koja je na svoju ruku očistila i uredila jedan dio harema Zorbinovac.

Prenosimo poruku – apel:

“Ne javljam se baš često, ali šaljem samo par fotografija s harema Zorbinovac, odnosno s ulaza u harem. Tamo sam često i svjedokom sam nesavjesnog ponašanja pojedinaca koji čisteći mezare svojih najmilijih ostavljaju posude s cvijećem i razne vrste otpada pored kante za smeće ili prave nova odlagališta. Znam da se radi na prikupljanju sredstava za čišćenje harema, ali ako mi sami nemamo naviku očistiti prostor gdje nam leže najmiliji, nikakve akcije neće pomoći. Ovo pišem zaista dobronamjerno i mislim kada bismo se i mi koji živimo u Ljubuškom potrudili, haremi bi nam bili za primjer. S postovanjem, Memnuna.”

Odgovor ljubusaci.com:

“Svaka čast poštovana Memnuna. Drago nam je da si se javila, a još više hvala na tvom trudu. Problem odlaganja otpada postoji odavno. Svijest i narav nekih osoba nikad se neće promjeniti. Očekuju da neko drugi uvijek odradi posao za njih ili poslije njih. Nažalost to nam je u krvi.”

Objavljujemo ovaj apel s nadom da se stanje i svijest pojedinaca mogu poboljšati.

Molimo da se otpad ne ostavlja-gomila na haremima, nije lijepo, ni kulturno, hvala.

1634 Posjeta 1 Posjeta danas