Mr. sc. Memnuni Mahić dodijeljena plaketa za životno djelo

Danas je održana proslava 70 g. osnovne škole “Marko Marulić”, sa prvobitnim nazivom “29. oktobar” u Ljubuškom. Na proslavi je nastavnici, mr. sc. Memnuni Mahić uručena plaketa za životno djelo. Čestitamo našoj cijenjenoj komšinici na nagradi i želimo uspješan dalji rad u poslu koji najviše voli.

Prenosimo članak objavljen povodom Dana škole:

Igrokazima, recitacijama, plesnim i glazbenim izvedbama te sportskim programom učenici Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški danas su obilježili 70. rođendan svoje škole.

Kao i prethodnih godina, i ovogodišnji program je odisao posebnim veseljem, a sve zahvaljujući učenicima te njihovim učiteljima i nastavnicima koji su se svojski potrudili da dostojno obilježe jubilarnu 70. obljetnicu postojanja škole.

“Naša škola se spominje još od 1949. godine, a svakog dana je sve ljepša i ljepša zahvaljujući svima nama koji se trudimo da održimo i očuvamo našu školu, ali i zahvaljujući našoj općini koja svaki dan ulaže u okoliš i školu tako da nam bude što lakše raditi i učiti djecu”, rekao je ravnatelj Davorin Medić prilikom pozdravnog govora na otvaranju bogatog kulturno-zabavnog programa.

Školarci su u prethodnom razdoblju marljivo pripremali recitacije, plesove i igrokaze, a danas su svojim glumačkim i plesačkim umijećem izazvali oduševljenje i smijeh publike.

Program je bio podijeljen u dva dijela, nastupe učenika od prvog do petog, te nastupe učenika od šestog do devetog razreda.

Danas su uručena i priznanja te zahvalnice učenicima i djelatnicima koji su to zaslužili svojim zalaganjem i marljivim radom, a posebno emotivan trenutak je bio kada je nagradu za životno djelo dobila učiteljica Memnuna Mahić, koja je u ovoj školi provela 40 godina.

“Svestranošću i cjelokupnim zalaganjem je bila i ostala uzor mladim naraštajima. Kako kaže Lao Ce; “Ne predaje učitelj ono što želi, ne predaje učitelj ono što zna, učitelj predaje ono što jest”, a učiteljica Memnuna je baš rođena da bude učiteljica”, izjavio je ravnatelj Medić prilikom uručenja nagrade za životno djelo.

Primajući nagradu, učiteljica Mahić je izjavila kako se tijekom svog 40-godišnjeg rada u ovoj školi vodila maksimom; “Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati”.

Pored nje, prigodne plakete su dobili i učenik Ante Mijoč za osvojeno prvo mjesto na županijskom literarnom natječaju “Stopama Petra Barbarića” pod vodstvom vjeroučitelja Andrije Dugandžića, kao i učiteljice Natalija Matijašević i Mladenka Bebek koje su pripremale razrede 5A i 5B za nastup na Ljubuškom karnevalu, gdje je školska skupina osvojila nagradu za najbolju maškaranu skupinu Dječjeg karnevala.

Pored kulturno-zabavnog programa, Dan škole je obilježen i sportskim igrama za učenike od drugog do petog razreda, kao i tradicionalnom nogometnom utakmicom između učenika i učitelja.

Bjanka Medić / Ivan Herceg / Radio Ljubuški

2461 Posjeta 1 Posjeta danas