Ana Lukenda kreira multifunkcionalne torbe i haljine koje možete nositi na više načina

U svijetu modnog dizajna Ana Lukenda našla se sasvim slučajno. Prvu torbu kreirala je nakon što dizajn koji je željela nije uspjela pronaći na tržištu, a nakon toga su ideje samo nadolazile.

“U početku sam te torbe samo ja nosila, no one nisu ostale nezamijećene. Ljudima su se svidjele, a najzanimljivije od svega im je bilo to što imaju dva lica. Moja prvobitna ideja je bila da ponudim nešto originalno. Inače sam ljubiteljica minimalizma i multifunkcionalnosti u dizajnu, a kada je riječ o torbama, njih nikad nema dovoljno. Za svaki styling odgovara neka druga torba, no ja sam svojim damama olakšala u izboru tako što su jednu torbu mogle kombinirati na dva načina. S prvim modelima sam ponudila i mogućnost izbora materijala, tako da je svaka klijentica mogla unijeti dio sebe u dizajn same torbe”, rekla je Lukenda u razgovoru za Klix.ba.

Nedugo nakon toga u njenoj ponudi našle su se i haljine, a njene jedinstvene kreacije postale su sinonim za funkcionalne komade koji su nosivi od jutra do večeri.

“Volim neobične kombinacije boja, tako da sam širokom paletom htjela zadovoljiti svačiji ukus i potrebe, bez obzira na to koja je boja trenutno hit na modnoj sceni. Također, ono što MOA baggeek torbe čini posebnim jeste transformacija. Kao što svaka žena ima svoja različita lica i raspoloženja tokom dana, time i većina MOA baggeek torbi ima dva lica te svaku od njih možete izvrnuti ili presaviti. U suštini dobijete dvije torbe u jednoj. Ovakva vrsta praktičnosti i (multi)funkcionalnosti je i kod haljina veoma bitna, stoga su i one kreirane da se mogu nositi na više načina, time ostavljajući prostor za izbor i kreativnost pri nošenju”, pojasnila je.

Upravo su sklonost transformaciji i multifunkcionalnost razlog zašto je ovaj brend dobio brojne ambasadorice među bh. damama sa stilom koje vole kvalitetne i dugotrajne proizvode s potpisom domaćih dizajnera. Osim toga, tu je višestruka paleta boja, krojeva i materijala zbog kojih MOA baggeek zaslužuje posebno mjesto u srcima svojih korisnica pa samim tim i na tržištu.

“Za novi PAX bacpack kreirala sam jedan dio koji se može dodatno naručiti, a to je spužvasti separator za kameru i objektiv. Zanimljivo je da su ga osim fotografa počele naručivati i mame, jer je savršen držač dječije boce i ostalih potrepština koje mame svakodnevno nose za svoju djecu. To je pravi pokazatelj koliko su žene svjesne multifunkcionalnosti koja olakšava svakodnevnicu”, istakla je.

MOA baggeek torbe rade se po narudžbi, a za izradu jedne potrebno je u prosjeku 20 dana.

“U početku sam iza cijelog kreiranja od ideje do realizacije stajala sama. Danas namaštam model, skiciram ga, odaberem boje, a ekipa s kojom radim realizira finalni proizvod. Poslije toga je lopta opet kod mene i slijedi fotografiranje, retuširanje fotografija te priprema materijala za društvene mreže”, rekla je.

Materijali koje koristi za izradu torbi su štofovi za tapaciranje namještaja, dok haljine izrađuje od prirodnih materijala.

“Prije svega mi je bitan kvalitet i izdržljivost materijala, a ti materijali imaju sve potrebne ateste i EU certifikate. Za haljine koristim prirodne materijale koji su vrlo udobni, jer se i ja u njima uvijek osjećam mnogo bolje. Nedavno je izašla nova kolekcija torbi od prirodne kože, koje su potpuno drugačije od svega što je MOA baggeek stvarala do sada. Njih sam kreirala za sve one dame koje vjeruju samo pravoj koži”, otkrila je.

Svaku kolekciju ispratila je inovativnom i zanimljivom kampanjom, a kaže nam da joj posao olakšava to što je grafička dizajnerica i fotografkinja, jer neke stvari brže vizualizira, a sav kreativni, ujedno i najzanimljiviji dio, može uraditi sama.

“Kada vidim gotov proizvod, priča se sama ispriča u mojoj mašti i ja je samo izrealiziram. Nastojim da svaki put imam neku novu priču, čak i ako je riječ istim proizvodima. Bitno mi je da kampanje uvijek imaju svoju poruku, da podržavaju žene u njihovim slobodama. U mojoj glavi svako može sve ako to zaista želi, zato želim da i MOA baggeek propagira takve vrijednosti”, rekla je Lukenda na kraju razgovora.

Klix.ba
1553 Posjeta 1 Posjeta danas