LJUBUŠKI DOBIVA NOVU SPORTSKU DVORANU S PLIVAJUĆIM PODOM

Nova sportska dvorana jedana je od kapitalnih investicija Grada Ljubuškog te je svrstana u istoimeni dokument usvojen krajem prošle godine na Gradskom vijeću.

Riječ je o objektu koji će biti smješten između zgrade Gimnazije i postojeće Gradske športske dvorane u Ljubuškom, a treba istaknuti da srednjoškolski centar u Ljubuškom nema zatvoren prostor za nastavu tjelesnog odgoja.

Betonski blokovi

Objekt će se graditi i sastojati od dva kubična volumena: dvorane sa sportskim terenima i gledalištem te pratećim sadržajima (svlačionice, sanitarije, spremišta, snack bar/zalogajnica i sl.). Dvorana će služiti u prvom redu učenicima, no dio termina je predviđen i za sportske klubove i rekreativce, piše Večernji list.

Što se tiče volumena dvorane, on je osmišljen u kombinaciji montažne armirano-betonske i čelične konstrukcije.

Predviđena je “in situ” izvedba temeljnih stopa i traka iz armiranog betona, a završna podna obloga sportskog terena je PVC sportski plivajući pod dok je za gledalište predviđen klasični PVC pod.

Na cijeloj zgradi predviđena je termofasada, a pregradni zidovi u unutarnjem dijelu bit će postavljeni od gipsanih ploča, prenosi Iks-portal.info.

Gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barabarić je u više navrata naglasio potrebu za jednim ovakvim objektom u Ljubuškom, koji će zadovoljiti sve one koji ne mogu dobiti prostor u postojećim dvoranama.

 

Bolji Ljubuski

http://bolji-ljubuski.com

947 Posjeta 1 Posjeta danas