INFRASTRUKTURNI RADOVI NA KRAVICI PREDVIĐENI ZA PROLJEĆE

Vodopad Kravica kod Ljubuškog, koji je jedan od najljepših u Europi i izuzetno atraktivna turistička lokacija, prošle godine posjetilo je više od 300.000 gostiju iz skoro cijelog svijeta.
Potvrdio je to Nikica Vučić, voditelj Poslovne jedinice Kravica, kazavši da su u strukturi gostiju prednjačili strani, kojih je bilo 75 posto. Među njima su najbrojniji bili Talijani, Česi, Poljaci, Mađari, a potom Arapi, piše Avaz.

Uspješna kampanja

“Praktično, iz godine u godinu bilježimo povećanje broja posjetitelja. Usporedbe radi, tijekom 2018. Kravicu je posjetilo 279.000 turista, a u 2019. premašen je broj od 300.000. Samim time bilježimo i povećanje prihoda za 20 posto”, rekao je Vučić.

Napomenuo je da su im se ulaganja u promociju i marketing isplatila te da je kampanja pod nazivom “Oaza u kamenu”, kojom su promovirali vodopad, zasigurno doprinijela povećanju broja gostiju.

Da bi ove sezone postigli još bolje rezultate, u JP “Parkovi”, koji upravlja ovim vodopadom, planiraju i nove infrastrukturne projekte. Među njima je najvažniji izgradnja mosta na Maloj Kravici.

“U tijeku je izrada projektne dokumentacije koja se odnosi na obnovu postojećeg i izgradnju novog mosta, nakon čije će realizacije biti spojene dvije obale, ali i bit će izgrađena šetnica u dužini od dva kilometra uz samu obalu rijeke Trebižat. Uskoro će uslijediti nasipanje obale”, kazao je Vučić.

Planirani radovi

Sve planirane radove potrudit će se završiti do svibnja, s obzirom na to da se sezona zahuktava početkom lipnja. Sve do kraja listopada Kravica vrvi gostima. U zimskom razdoblju, posjetitelji su bili rijetki. Ipak, svi oni koji tijekom ovih sunčanih dana posjete Kravicu, mogu uživati u čudesnoj igri svjetlosti koju tvore slapovi.

Cijena ulaznice od 1. listopada do 31. svibnja iznosi 10 KM. Ta cijena ostaje ista za domaće turiste tijekom sezone, odnosno od 1. lipnja do 30. rujna, kada strani gosti plaćaju dvostruko višu cijenu.

Cijena ulaznice za skupine učenika od sedam do 18 godina tijekom cijele godine se ne mijenja i iznosi pet KM.

Bolji Ljubuski

1356 Posjeta 1 Posjeta danas