DIANO ĆEŠKO: KRIVAJA IMA ODLIČNE RUKOMETAŠE, ALI ONI DOLAZE NA NAŠ TEREN

Diano Ćeško iako najmlađi član prvog tima „Skauta“ najčešće je među onih šesnaest odabranih rukometaša trenera Tonija Čoline. Najmlađi član prve momčadi Izviđača sutra će biti također među šesnaest odabrani, a naš je današnji sugovornik.

Sutra se igra posljednje kolo prvog dijela Premijer lige. U goste vam dolazi povratnik u Premijer ligu, Krivaja iz Zavidovića, jedno od najugodnijih iznenađenje jesenjeg dijela natjecanja. Krivaja je mnoge iznenadila, visoko je plasirana s 17 osvojenih bodova. Što očekuješ od sutrašnje utakmice?

Da, Krivaja iz Zavidovića je ugodno iznenađenje u dosadašnjem dijelu Premijer lige. Što se tiče sutrašnje utakmice, očekujem tvrdu, mušku, borbenu, ali kvalitetnu utakmicu. Krivaja ima iskusnog golmana i odlične rukometaše. Međutim, oni dolaze na naš teren, i mi se tu pitamo! Vjerujem u našu pobjedu, rekao je Diano.

Diano iako si najmlađi, a najmlađi su u obično u momčadi zaduženi za skupljanje lopti, međutim, na tebe trener Toni Čolina ozbiljno računa, daje ti priliku? Skoro pa si standardan među 16 odabrani?

Raduje me činjenica da trener Čolina ozbiljno računa na mene, bez obzira na mojih 16 godina. Iako imam dosta odigranih utakmica iza sebe, biti među 16 odabranih za mene je i čast i odgovornost. Pokušavam iskoristiti svaku pruženu priliku, na najbolji mogući način, te steći što više iskustva, koje je jako važno za mladog igrača, dopunio je mladi Diano.

Prošle godine si uglavnom igrao za drugu momčad u Prvoj ligi F BiH, ove godine igraš s prvotimcima, kako to izgleda? Ima li velike razlike između igranja Prve lige F BiH i Premijer lige?

Naravno, postoji razlika igranja utakmica Prve lige F BiH i Premijer lige. U Premijer ligi su svakako veći izazovi, veća je to razina u svakom pogledu, veća je odgovornost, igra je tvrđa, bolja i kvalitetnija, a i radost nakon pobjede je veća, dodao je Diano Ćeško.

Kako ti vidiš ovaj dio natjecanja koji je iza vas? Jesi li zadovoljan? Može li Diano, a i Izviđač bolje na proljeće?

Da, možda smo mogli bolje i ja i Izviđač. Uvijek se može bolje. Nedostaju nam gledatelji, s njima ćemo sigurno biti još bolji. Utakmice bez publike i s publikom nisu iste, publika podiže adrenalin, tjera vas na veći angažman, povećava zanosa u igri, kako kod svih igrača tako i kod mene. Što se mene tiče, zadovoljan sam tim što mi je pružena prilika igrati s prvotimcima. Očekivanja uvijek moraju biti veća od trenutno ostvarenih rezultata i zato očekujemo bolje rezultate na proljeće, konstatirao je Diano.

Svi koji prate rukomet vide te kao jednog koji bi u budućnosti mogao krenuti putovima uspješnih ljubuških rukometnih imena kao što su: Buntić, Alilović, Mandić, Šarac, Hrstić, … Može li to Diano?

Lijepo je imati svoje uzore. Imam ih i ja. Istinski se nadam da ću uz maksimalan trud, redovan trening i s ovom dobrom momčadi postati ime koje će se vezati za Izviđač. Kad se hoće sve se može, optimističan je Diano.

Imaš li rukometnog uzora i gdje se vidiš jednog dana, koje su želje?

Moj uzor je Rasmus Lauge iz Veszprema. Vjerujem u svoju rukometnu karijeru i vidim se među igračima Veszprema. Rukomet je moj izbor i moj put u budućnost, zaključio je optimistično Diano Ćeško nova ljubuška rukometna nada.

Sretno i uspješno Diano!

Izvidjac.com

1368 Posjeta 3 Posjeta danas