U džamijama u BiH organizovano prikupljanje pomoći narodu Hrvatske stradalom u zemljotresu

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ Ismail ef. Smajlović u dopisu imamima za organiziranje sergije naglasio je potrebu da iskažemo moralnu i svaku drugu podršku nastradalim i unesrećenim građanima Hrvatske.

U džamijama u Bosni i Hercegovini i dijaspori danas je, nakon džuma-namaza, molitve muslimana petkom, organizovana sergija za pomoć narodu Republike Hrvatske stradalom u zemljotresu, prenosi Anadolu Agency (AA).

O organiziranju ovakve vrste pomoći reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović pismom je informisao i ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Ranije je poručio da se na ovaj način, osim prikupljenog novca, sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta želi pozvati na brigu, pažnju i suosjećanje da stanu uz svoje komšije iz Republike Hrvatske, uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti.

Direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta Ismail ef. Smajlović u dopisu imamima za organiziranje sergije naglasio je potrebu da iskažemo moralnu i svaku drugu podršku nastradalim i unesrećenim građanima Hrvatske.

“Svježa su i neizbrisiva sjećanja na organiziranu humanitarnu pomoć i utočište prognanim koju su naše komšije pružale građanima BiH u danima agresije na našu domovinu. Naše nade, misli, iskrena saosjećanja koje dijelimo sa porodicama nastradalih i građanima Hrvatske učvršćuju nas u opredjeljenju da budemo ustrajni u dobročinstvu”, poručio je ranije Smajlović.

 

Anadolu Agency, Vesna Besic

Foto: Nihad Ibrahimkadić – Anadolu Agency

 

1145 Posjeta 1 Posjeta danas