Diano Ćeško: Mislim da još mogu puno naučiti u Izviđaču

U utakmicama ove natjecateljske sezone Diano Ćeško iako najmlađi postao je važan kotačić u momčadi Izviđača.

-Diano trener Toni Čolina prema svemu viđenom do sad na tebe ozbiljno računa u svojim vizijama igre Izviđača?

Nadam se da je tako. Trudim se na treninzima i utakmicama dati što više. Vjerujem da trener vidi moje domete i zato računa na mene u svojim vizijama igre Izviđača.

Prošle sezone si, da tako kažemo, bio pomoćna radna snaga, ali ove sezone si postao važan oslonac u igri „Skauta“?

U pravu ste, u prošloj sezoni sam tek u nekim utakmicama imao manju minutažu. Ove sezone igram daleko više, postao sam standardni prvotimac, što me posebno raduje. Svojom igrom nastojim opravdati ukazano povjerenje trenera Čoline.

 

-U dosadašnjem dijelu prvenstva ste, što se bodovnog učinka tiče, ostvarili planirano, ali poraz u Ljubuškom protiv Gračanice je ipak iznenađenje. Poraz je donekle kompenziran pobjedama u Živinicama i Gradačcu?

Da, Gračanica nas je iznenadila. Nismo očekivali poraz. Naprotiv, mislili smo da ćemo s Gračanicom lakše. Tako se i najčešće desidogodi kad se protivnik podcijeni. Prva utakmica pred našom publikom i naša prevelika želja da se pokažemo u najboljem svjetlu nije urodila plodom. Mislim da smo iz toga poraza izvukli pouku. Pobjednik si tek ako protivnika pobijediš na terenu. Bez obzira na kompenzaciju pobjedama u Gradačcu i Živinicama, ostao je gorak okus zbog poraza na domaćem terenu.

-Sutra igrate protiv dobojske Sloge, neće biti lako. Izgubili ste od Sloge na turniru u Doboju?

Dobojska Sloga je dobro uigrana ekipa koju pokreće njihov srednji bek Vladimir Stanković. Sloga nas je na turniru u Doboju dobila pred svojom publikom. Sa Slogom nikad nije lako, ali nećemo dozvoliti iznenađenje, pogotovo ne više pred svojom publikom jer ona je ta koja nam daje dodatni vjetar u leđa. Ovo je prilika da ih pozovem sutra u Sportsku dvoranu u što većem broju. Dođite i podržite nas!

 

Diano, koliko Izviđač može ove sezone?

 

Izviđač je uigran i jak tim. Osvojivši prvenstvo u prošloj sezoni i sezonama prije, postavili smo visoke standardr, pa je onda naravno da se od nas očekuje nastavak dobrih igara i pobjeda što će onda rezultirati dobrom pozicijom na tabeli. Mi se u Izviđaču ne opterećujemo šta će biti na kraju sezone. Igramo najbolje što možemo, igramo dobar, prepoznatljiv rukomet zahvaljujući stručnom dijelu Izviđača.

-Najmlađi si u ekipi, prostora za napredak ima. Što očekuješ dokle sežu tvoja očekivanja?

Da, najmlađi sam u ekipi i naravno da prostora za napredak ima. Rukomet je moj životni izbor, treniram od pete godine i s jednakim žarom pristupam svakoj utakmici. Nastojim naučiti što više i naučeno pokazati. Moja očekivanja su velika, dosežu do prestižnih klubova i reprezentacija. Raduje me činjenica da postoji zainteresiranost za moju igru. Mislim da još mogu puno naučiti u Izviđaču, zahvaljujući ozbiljnom i stručnom kadru. Za sada sam tu, a za ostvarivanje snova ima vremena.

Izvor:izvidjac.com

Ljportal.com

1604 Posjeta 1 Posjeta danas