„Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“ u Ljubuškom

Gužva, dječiji smijeh i graja danas su zavladali ispred Osnovne škole Marka Marulića u Ljubuškom gdje su učenici zauzeli ulicu i park preko puta te su postavili štandove sa raznim pecivima i kolačima.
Uradili su to u sklopu tradicionalne manifestacije „Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje“.
Već rano ujutro marljivi su učenici OŠ Marka Marulića krenuli uređivati svoje stolove, donijeli su crteže i ukrase, a potom su stolove napunili krušnim proizvodima.
Na ponudi je bilo svega, od palačinki i muffina do „meze“, a učenici su sve to dijelili prolaznicima.

Manifestacija je službeno otvorena kratkim programom, učenice škole su tom prilikom pokazale svoje voditeljsko umijeće, kao i umijeće recitacije, a potom se okupljenim učenicima i roditeljima te učiteljima i nastavnicima obratio ravnatelj škole Davorin Medić.

Zatim je uslijedila molitva koju je predvodio humački župnik fra Ljubo Kurtović.
Na otvaranje su stigli i gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić, te predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić.
I ovogodišnja manifestacija je humanitarnog karaktera. Na stolovima su postavljene kutije s donacijama tako da svi koji žele mogu ostaviti svoj prilog za potrebite.
Radio Ljubuški
“Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje je lijepa manifestacija kojom se daje važnost kruhu i svemu što nastaje od brašna. Djeca prave peciva, izlažu ih i prodaju na lijepo uređenim štandovima ispred svojih škola. Prikupljena sredstva se koriste u dobrotvorne svrhe. I moji unuci su mijesili tijesto i radovali se učešću u ovoj manifestaciji vrijednoj svake hvale.” Memnuna Mahić
Dječja radost pokraj lijepo uređenih štandova u očekivanju prvih kupaca. Memnuna M.
884 Posjeta 1 Posjeta danas