Čolina o pripremama reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo

Pomoćni trener rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Čolina rekao je na konferenciji za novinare da imaju problema s ozljedom Vladimira Vranješa.

On je istakao da će se Benjamin Burić pridružiti ekipu 2. siječnja dok će Vladimir Vranješ morati na preglede.

“Benjamin će nam se pridružiti drugoga kad se budemo ponovo sastali u nedjelju, a imali smo probleme s Vladom Vranješom koji je jučer osjetio probleme s listom, pa će jutros ići na dodatne pretrage. Nadamo se da nije nešto ozbiljnije, ali to nas je malo pogodilo. Sigurno da moramo odraditi puno toga do Europskog prvenstva” – izjavio je Čolina i dodaje:
“Izabrali smo put od četiri dana treninga i tri slobodna, tako da ovaj dio mora biti intenzivniji. Imamo svakog tjedna tri dana slobodna, tako da radimo sve na tome da što više uklopimo igrače u sustav koji očekujemo i mislim da optimalno treniramo. S druge strane, dosta je igrača bilo u prvom dijelu i evo sada se popunjavamo s ostalim dijelom igračkog kadra i momci to zaista sjajno podnose i ja se nadam da će sve proći u najboljem redu kako bi bili na maksimalnoj razini pred Europsko prvenstvo“.
Nakon toga je pričao i o protivnicima na Europskom prvenstvu.
“Moramo se baviti svojom igrom u pripremnim utakmicama s Hrvatskom i Rusijom, a nakon toga ćemo imati bolju sliku onoga što smo uspjeli napraviti i koje stvari popraviti pred prvenstvo. Sigurno da Šveđani imaju jako visok tempo i sigurno da ne trebamo ulaziti u mlin sa njima i sa tom igrom u dva smjera” – rekao je Čolina i nastavlja:
“S druge strane Česi igraju tvrdo, znamo da su nam slični u trkačkom obliku i dosta ima starijih igrača, a Španjolci s totalno drugom ekipom dolaze, nekih pet šest igrača koji su bili okosnica njihove ekipe više nema, tako da ne znamo tačno šta očekivati od te reprezentacije. Uglavnom se sada bavimo sobom, a pred prvenstvo ćemo se baviti protivnicima“.
Europsko prvenstvo će biti održano od 13. do 30. siječnja 2022. godine.
Naša reprezentacija igra u Bratislavi po slijedećem rasporedu:
BiH – Švedska, 13. januara u 20.30 sati
BiH – Češka, 15. januara u 18.00 sati
BiH – Španija , 17. januara u 18.00 sati

Ljubuški IKS portal

 

 

1346 Posjeta 1 Posjeta danas