Kordić osudio ispisivanje neprimjernih grafita na Partizanskom spomen obilježju i odmah ih uklonio

Povodom najnovijeg vandalskog čina  na Partizanskom spomen obilježju, nacionalnom  spomeniku BiH, gradonačelnik Mostara dr. Mario Kordić osudio je ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja, navodi se u saopštenju iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

Od pripadnika MUP-a očekujemo da nakon što se napravi uviđaj u konačnici otkriju i počinilac ili počinioci i nalogodavac  ovog vandalskog čina.

Gradske komunalne službe su hitno reagovale i već su uklonile, odnosno prebojile neprimjerene grafite na ulazu u Partizansko spomen obilježje.

Ovim putem, želimo poslati i jasnu poruku da se ovakve stvari neće tolerisati i ne trebaju se događati, a ko god ih činio i iz kojih pobuda, neće postići svoj cilj.

Napominjemo, takođe, kako će Grad Mostar u idućem periodu učiniti dodatne aktivnosti na zaštiti i valorizaciji Partizanskog spomen obilježja. U tu svrhu, u budžetu su osigurana sredstva kako za održavanje tako i za sistemvideo nadzora na prostoru grada, a što se podići nivo sigurnosti i prevenisati ovakve vandalske ispade”, saopšteno je iz Ureda gradonačelnika Grada Mostara.

 

(NovaSloboda.ba)

Prefarbano

 

924 Posjeta 1 Posjeta danas