Navijački neredi u Hercegovini, ima povrijeđenih i uhapšenih

Prijateljsku utakmicu Ljubuški – Sarajevo odigranu na stadionu Babovac u Ljubuškom pratile su nemile scene izvan stadiona. Kako je potvrđeno za naš portal najmanje šest navijača je privedeno, a ima i povrijeđenih.

Neredi su se odvijali na područjima dva kantona, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog, a djelovali su pripadnici oba MUP-a.

Oko stotinjak navijača Sarajevo je doputovalo u Ljubuški kako bi bodrili svoj tim, a na poluvremenu su, kako saznajemo, uvidjeli kako im neko uništava vozila s kojim su doputovali.

Nakon toga je došlo do obračuna, pretpostavlja se s navijačima Zrinjskog iz Mostara, a u jednom momentu začuli su se pucnji iz vatrenog oružja, što se čuje na snimku utakmice od 53. minute.

Kako izvještavaju pojedini mediji neko od “domaćih” je pucao u zrak da bi se situacija smirila. Nemile scene kasnije su se nastavile i u Mostaru.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba, Balinovac

Kako je za portal Klix.ba izjavio je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić na području ovog kantona privedene su četiri osobe, a mostarska policija, kako kaže, radi sve da se izbjegnu dalji neredi.

U Mostaru je oštećeno nekoliko vozila, a najmanje jedna osoba zadobila je povrede neutvrđenog stepena. Kako neslužbeno saznajemo jedna maskirana osoba je udarena automobilom.

Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba, Mostar

Na mjestu incidenta u Mostaru, naselje Balinovac, nalaze se brojne policijske jedinice te ekipe Hitne pomoći.

Iz MUP-a ZHK su za naš portal kazali da oni još uvijek nemaju nikakvih informacija o ovim neredima.

Klix.ba

 

 

1046 Posjeta 1 Posjeta danas