Privremeni izvještaj, novi apel za pomoć familiji Tančica

Poštovani ljubušaci i naši prijatelji, ispred organizatora akcije, od srca se zahvaljujemo svima koji su dosad učestvovali u akciji pomoći familiji Tančica/Hamzić.

Kao što smo ranije objavili ovo je dosad najzahtjevnija akcija po veličini sredstava koja su potrebna. Ljubušaci, naši prijatelji, dobri ljudi su tako i shvatili i prihvatili i donirali dosad rekordne iznose uplata. Mnogi su uduplali i utrostručili uplate koje obično doniraju, aferim, hvala od srca, da se dobrim vrati. A svi su donirali od srca onoliko koliko misle da je dovoljno i koliko im budžet dozvoljava, hvala, bitan je nijet i dobra namjera.

Trenutno, ukupan iznos donacija je ca 28.000 KM.

Znači na pola smo puta. Donacije i dalje pristižu svakodnevno.

Ovim putem upućujemo novi apel i molimo za veći angažman oko akcije. Svi prijedlozi i solucije su dobrodošli. Predlažemo da oni koji mogu i imaju iskustva s tim, da pokrenu privatne akcije tipa „Fundreiser“, Spleis“ ili „Gofundme“ što su neki već radili u vezi sa rođendanima ili slično. Pogotovo oni koji imaju mnogo prijatelja druge/domaće nacionalnosti, nijemaca, norvežana itd.

Svaka mala donacija je bitna, ako ih ima mnogo, a to je cilj, mnoštvo. Očekujemo podršku na tom planu. Slične akcije su već pokrenute u Njemačkoj i Švedskoj.

Takođe se nadamo da svi koji imaju uticaja u institucijama U BiH, a mogu pomoći, da to i učine, apelujemo na njih.

Akcije treba da se podigne na veći nivo, kao što reče jedna od organizatorica, da bi smo postigli konačni cilj.

Hvala svima od srca, svako dobro vam želimo

Mito, ispred svih organizatora akcije

Link za akciju: Akcija za familiju Tancica

2403 Posjeta 1 Posjeta danas