Humačka ploča u Ujedinjenim narodima

Tijekom redovitog jesenjeg zasjedanja Upravnog vijeća Svjetske poštanske unije (UPU), koje se ovaj tjedan održavalo u Bernu, član izaslanstva Bosne i Hercegovine dr. Nino Ćorić susreo se sa zamjenikom generalnog direktora ove specijalizirane insititucije Ujedinjenih naroda za poštansku djelatnost gosp. Marjanom Osvaldom.

Razgovarano je o stanju i perspektivama razvoja poštanskog sustava Bosne i Hercegovine, usvajajući sve njegove specifičnosti. Iskazana je zahvalnost gosp. Osvaldu na njegovoj dosadašnjoj nesebičnoj potpori.

Tom prigodom je gosp. Osvaldu predana replika Humačke ploče te mu je prenesen poziv gradonačelnika Markotića da, u slučaju njegove posjete Bosni i Hercegovini, posjeti i Ljubuški, što je on sa zadovoljstvom prihvatio.

Upravno vijeće Svjetske poštanske unije je tijelo koje osigurava kontinuitet rada ove institucije između dva kongresa tako što usvaja njezin proračun, zatim nadzire aktivnosti, tumači regulatorna i pravna pitanja te donosi strategiju razvoja svjetskog poštanskog sustava. Bosna i Hercegovina je 2021. izabrana na četverogodišnji mandat u ovom tijelu.

Ljportal

.

 

898 Posjeta 1 Posjeta danas