Udruženje Stočana Bregava: 200 paketa mjesečno za 100 osoba/povratničkih porodica u trajanju od dvije godine!

”… i dobro činite – Allah, zaista, voli one koji dobra djela čine.” (El-Bekare, 196)

Nakon uspješno završene realizacije projekta „Homecare help for elderly“ koji je Islamic Relief Worldwide realizirao u Stocu u trajanju od 10 mjeseci tokom 2021. i 2022. godine, ova respektabilna međunarodna organizacija nastavlja svoje aktivnosti i u narednom periodu u našem gradu.

Naime, zahvaljući Islamic Relief Worldwide, međunarodnoj humanitarnoj organizaciji, u Stocu se od decembra 2022. godine nastavlja realizacija projekta „Homecare help for elderly in BiH“.

Projektom će biti obuhvaćeno 100 osoba/povratničkih bošnjačkih porodica starije životne dobi i težeg socijalnog i zdravstvenog stanja koje će, zahvaljujući ovom projektu Islamic Relief-a Worldwide, svaki mjesec primati podršku u obliku humanitarne pomoći tj. dva paketa (paket hrane i paket higijenskih proizvoda) i medicinsku tehničku podršku, čak u trajanju od dvije (2) godine. Veliki broj korisnika ovog projekta je težeg zdravstvenog stanja i žive sami u lošim uvjetima stanovanja ili u ruralnim područjima kao samci ili u bračnoj zajednici u kojoj su oba bračna druga slabijeg zdravstvenog i materijalnog stanja.

Saradnik na projektu Ahmet Ljubović, medicinski tehničar, koji posjećuje korisnike ovog projekta.

„Prilikom posjete korisniku projekta izvršim uvid u zdravstveno stanje i provjerim medicinsku dokumentaciju i korištenu terapiju. Također, svaki mjesec korisnicima se dodjeljuju kvalitetni prehrambeni i higijenski paketi. Evidentno je teška materijalna situacija i da je mnogo osoba bez ikakvih primanja ili su sa minimalnim primanjima nedovoljnim za normalnu egzistenciju.”, kazao je Ahmet Ljubović, saradnik na projektu, medicinski tehničar, koji posjećuje korisnike ovog projekta, a ujedno i član Upravnog odbora Udruženja Stočana Bregava.

Udruženje Stočana Bregava je ponosno što ostvaruje dugotrajnu saradnju sa Islamic Relief-a Worldwide i zahvaljuje se prijateljima i vrijednim ljudima iz ove respektabilne međunarodne organizacije koja svoju misiju „Vjerom inspirisana akcija“ i „Zajedno za bolji svijet“ provodi i u Stocu.

“Ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da podrže Islamic Relief i njihove aktivnosti, koje provode u Bosni i Herecegovini i širom svijeta, pozivom na humanitarne brojeve dostupne na njihovoj web stranici: www.islamic-relief.ba“, poručio je dr. Omer Korjenić, predsjednik Udruženja Stočana Bregava.

usbregava.ba

Glasstoca.ba

1609 Posjeta 3 Posjeta danas