Privremeno suspendiranje jedne inicijative..

Postovani Ljubusaci, zelim da sa vama podjelim jednu odluku koju smo donijeli a
vezana je nasom teznjom za transparentnim radom.
2007.godine osnovao sam ovaj sayt sa idejom da se tu “okupljaju” svi oni kojima je Ljubuski u srcu.
Nakon 16. godina mozemo reci da smo u tome uspjeli i da je ovaj portal bio i pokretac mnogih pozitivnih procesa u nasem gradu.

Posao nije bio ni malo lahak ipak uz Boziju pomoc i pomoc dosta ljudi, etuzijazista koji su dali nemjerljiv doprinos razvoju sayta i mi se nadamo da smo uspjeli .
Danas je ovaj sayt izrastao u respektabilni faktor gdje se sa svih strana svijeta mogu naci jako zanimljiva stiva vezana za Ljubuski ali i Bosnu i Hercegovinu.

Velika hvala svima koji su za svo ovo vrijeme dali svoj izuzetno veliki doprinos u radu ljubusaci.com.
Kada smo poceli sa radom realizirao sam ideju da sayt osim edukativnog i patriotskog karaktera ima i humanitarni koncept.
Realizirali smo  to na pocetku kroz akciju “50 kruna za Ljubuski”.Za ukljucivanje nasega naroda u Norveskoj kontaktirao sam 2007.godine Sulejmena Konjhodzica
koji je bio zadnji predsjednik udruzenja dok je bilo aktivno.
Sulejmen me savjetuje da se ponovo odrzi Skupstina i da se oformi novi odbor i predsjednik.

Nasi Ljubusaci odrzavaju Skupstinu i za predsjednika biraju Edina Konjhodzica.Tako pocinju i prve uplate nasih ljudi u Norvrskoj.
Sva sredstva iz Norveske su isla  na racun udruzenja a blagajnik Hido je prebacivao na ravun Medzlisa Ljubuski. Sredstva iz Danske sam licno ja nosio sve ove godine i u kesu predavao licno Semsi ef.Germicu.

Nosio sam znaci sredstva od clanova iz Danske: mene,Emine, moje dvoje djece, oca i majke rahmetli, Fude i Kadire,Dule Sadikovica i Batana Tancice.

Ovo je sve godinama na ovaj nacin funkcionisalo, do prije par godina, kada novi odbor udruzenja Ljubusaka iz Norveske, odlucuje da radi toga sto ne dobijaju od Medzlisa Ljubuski povratne informacije o utrosku novca, prekidaju slanje novca Medzlisu i pocinju saradnju sa novom osobom od njihova povjerenja.

Ovu odluku sam tada,smatrao pogresnom, jer sam mislio da djeljenje pomoci treba i dalje raditi preko Medzlisa.
Danas smatram da je ta odluka Udruzenja Ljubusaka u Norveskoj bila ispravna i da ja nisam u pravu.
U oktobru 2022.godine kada pocinje obnova dzamije Gozulj, otvaraju mi se oci i tada polahko pocinjem shvatat ko je trojka i sta i kako radi trojka.
Ni za sredstva iz Danske nikada nismo dobili izvjestaj za svih ovih 16 godina u sta su potrosena.
Ovim putem javno pozivam Predsjednika Mumina Elezovica i blagajnika Medzlisa Ljubuski, da dostave izvjestaj o utrosku primljenih sredstava od 2007.godine do 2022godine.
Takodje javno pozivam da vrate gradjevinskom odboru za zastiti dzamija i vakufa Ljubuski 2500 km koje su kod njih od sredstava koje smo im poslali 2016.godine za opravak dzamije Zabljak a nisu nista uradili za opravku.
Sredstva trebaju predati Suli Kadragicu jer od ovih sredstava zelimo platiti kovanu ogradu za zabljacku dzamiju,koja je narucena u bravariji u Mostaru.
Radi ovih razloga Ljubusaci.com do daljnjega suspendiraju ili stavljamo na cekanje akciju “50 kruna za Ljubuski”.
Ne zelimo i dalje biti instrument preko koga ce sredstva i dalje ici tamo odakle ne dolaze povratne informacije o utrosku istih.
Moramo sacekati da se nelegalni odbor Medzlisa Ljubuski smjeni i da na ponovnim postenim izborima narod izabere one koje zele da ih predstavljaju.
Ljubusaci.com nece odustajati od pomaganja onima koji budu trebali pomoc.
Iznenadne bolesti ili prijeka potreba, ce uvijek biti uradjena i organizirati cemo sakupljanje a porodici ce se pomoc maksimalno.
Sve sto bude bilo potreba vezano za pomoc,mozete se obratiti u pp poruke na fb grupi “ljubusaci.com” ili se javiti preko Mjesne zajednice i Hasana Musica.
Hasan ce ubuduce biti kontakt osoba za webportal ljubusaci.com

1737 Posjeta 1 Posjeta danas