Muftija Dedovic dupli arsini za Nevesinje i Ljubuski ?!

Ljubuski Bosnjaci i danas su prateci clanke na portalima ostali zbunjeni ponasanjem Muftije mostarskog Salema ef.Dedovica.
Mediji su prenijeli vijest da su muftija Dedovic i vladika Dimitrije ugradili kamen u zid Dugalica dzamije u Nevesinju.
Vijest koja je za pohvaliti i koju svi zdusno podrzavamo ali istovremeno se i pitamo cemu muftija dupli arsini za Nevesinje i Ljubuski?
Dok se u Ljubuskom uz blagosov muftije mostarskog Salema ef.Dedovica nelegalno postavljaju nadzorne kamere Zastitarske agencije Delta
da brane ulaz vjernicima u dzamiju,
dotle sa popom Dimitrijem u Nevesinju postavlja kamen na gradilistu dugalica dzamije.
Svakodnevno Ljubuski Bosnjaci dozivljavaju ponizenja, kada dodju pred svoju dzamiju na Zabljaku ili da je obadju i udju u dvoriste  ili da pozele na sofama da obave namaz.
Nakon sto ih senzor za pokrete registruje, za samo deset minuta uposlenik Delte dodje i trazi objasnjenje zasto ste tu? Agencija Delta je jedna od najskupljih kuca i pitanje svima razumom obdarenim, da li muftijini poslusnici Deltu placaju od zekjata, clanarina nas dematlija, ili je mozda to novac koje uplacuje Federalno ministarstvo za odrzivi povratak ili su to novci od prodaje 99 kvadrata vakufa mezarja Zorbinovac???
Bosnjacima Ljubuskog ukinuto je pravo na upraznjavanjem vjere,nama je suspendovano pravo na vjerske slobode koje je svim ljudima u svijetu Ustavom zagarantovano.
Muftija Salem ef.Dedovic danas se u Nevisinju predstavljao kao neko ko zeli graditi dzamije, da se u njima klanja, Uzvisenom Allahu,
a samo 70 km dalje, jednoj maloj muslimanskoj zajednici od 200 ljudi “Deltom” zabranjiva pristup dzamiji. Vise nego ocit primjer licemjerja.
Muftija je naredio svojim”podanicima” kada dzematlije krenu da urade zavrsne radove na dzamiji Zabljak da odmah alarmiraju policiju.
On zeli da ovom narodu u Ljubuskom pokaze svoju moc! U svojoj oholosti nije svjestan da to nije moc vec njegova nemoc. On od policije Zapadno-Hercegovacke Zupanije ocekuje da nas hapsi i privodi, samo iz razloga sto opravljamo dzamije.
Saleme, Ljubuski Bosnjaci nisu one ulizice oko tebe na koje si navikao, da ti povladjuju i da ti na sve klimaju glavom, da ti kisobran ko Titi nose, a da ih ti za uzvrat nagradjujes boljim namjestenjem, njihovu rodbinu
nekim lijepim radnim mjestima. Zavrsice Saleme i mandat muftije i vidjet ces radi cega su te podanici “postovali”?!

Postovani muftija mi smo par puta preko Vasih kolega iz Rijaseta Bosne i Hercegovine probali da te zamole da poslusas glas razuma da se tepih postavi u dzamiju na Zabljaku sto si decidno odbio. Tvoj miljenik “stogodisnji” nelegalni i nelegitimni predsjednik medzlisa nam je porucio da ga bacimo al on dzamiju otvoriti nece.
Mi cemo pravnim putem traziti nacina da zavrsimo dzamije na Gozulju i Zabljaku i,akoBogda, u tome cemo uspjeti.

Do tada razmisljamo da zamolimo popa Dimitrija da urgira kod svog kolege Dedovica da prestane sikanirat i progoniti dzematlije Ljubuskog?
.

 

 

1514 Posjeta 1 Posjeta danas