Ni u dzamiji pobrsce se ne moze klanjati

Danas nam se javio Meho Mahic Garo. Bio je veoma ljut i razocaran postupkom Semse ef.Germica.
Uzeo je rezervne kljuceve od dzamije Pobrsce koje su bile u Nake da on i njegove sestre klanjaju namaz.
Nije mogao otvoriti da udju i pitao je da li je hodza i ovde promjenuo brave? Ustanovio je da su i u Pobrscu sve brave promjenjene.
Turisti koji dodju u Ljubuski i pozele da klanjaju u dzamiji preskacu preko ograde da udju u dvoriste ali i kad preskoce uzalud im je trud jer je dzamija zakljucana.
Gradjevinski odbor za odrzavanje LJubuskih vakufa, kada je zavrsio gasulhanu, ostavio je jedan kljuc od gasulhane i dzamije u Nake Catovica.
Uradili smo tako da se nakon svakog opremanja mejta gasulhana ocisti i opere.
Jedna porodica se ponudila da svaki put plati za ciscenje i da gasulhana uvijek bude cista.
Semso je upoznat sa tim ali izgleda, on je odlucio da se to ne cisti vec hoce da od gasulhane opet napravi smetljiste.
Germicu to ti ovaj put nece poci za rukom. Nakon svakog gasula doci ce ti kontrola da vide kako si ocistio iza sebe.
Od svake porodice kada im neko preseli naplacivao si 50 km za ciscenje, gdje su zavrsila ta sredstva? KOme sada placas ciscenje, ko cisti gasulhanu?
Meho je poslao par slika i zamolio da ljubusaci.com objavi i ovu sramotu Semse ef. Germica i ljudi koji uz njega predstavljaju Medzlis.
Mehina sestra Hatidza Mujanovic sa porodicom dosla je da posjeti hajr cesmu koju je uradila pred dusu svoje kcerke Merse.
Ona i njena rodbina nije mogla danas da udje u dzamiju da obave jedan obican namaz. Ljubuskim Bosnjacima je hodza zatvorio dzamije, promjenuo brave, i uskratio im pravo na molitvu.
Hatidzi Mujanovic danas je nanesena nepravda. Nama ostalim vjernicima takodje se nanosi nepravda, dzamija u Zabljaku okruzena Deltinim ljudima da vjernik ne dodje u dzamiju.
Semso, Mumin i Tarik podjelili su kljuceve izmedju sebe. Oni sebe nazivaju vlast?! Sve diktatorske vlasti su propale pa ce, akoBogda, brzo i ova.

2228 Posjeta 2 Posjeta danas