Ljubuska trojka pokusala zabraniti svecanost povodom zavrsetka radova na dzamiji Zabljak

Nekoliko dana nakon sto se zavrsila svecanost povodom zavrsetka dzamije na Zabljaku zelimo sa vama svima sirom svijeta podijeliti nekoliko informacija. Svecanost je zavrsila negdje oko 23 sata. Dosta ljudi nije htjelo da ide kuci. Osjeti se da su dzematlije zeljni ovakvih susreta i razgovora.
Jos jednom se svima zahvaljujemo sto su i po velikoj kisi dosli da pod jednim satorom uvelicaju zavrsetak dzamije Zabljak.

Dzematski odbor dzemata Zabljak dva dana prije otvaranja otisao je do Semse Germica i trazio da se na dan svecanosti otvori dzamija i da dzematlije klanjaju aksam. Semso je odbio da otvori dzamiju.

Aksam smo klanjali na kamenim sofama.
Dzematski odbor je poslao Semsi ef.Germicu pozivnicu da kao glavni imam Ljubuskog prisustvuje na svecanosti ali on nije osjetio potrebu da dodje.
Pozivnicu smo poslali i mostarskom muftiji Salemu Dedovicu ali nije ni on se nije udostojio da bude na svecanosti povodom zavrsetka radova na dzamiji Zabljak.

Najvece iznenadjenje smo dozivili dan prije svecanosti kada smo dobili poziv od
zapovjednika policije i saopstio nam da je dolazio Mumin Elezovic  da je podnio prijavu i trazi od policije da zabrani skup.
Policija mu je odgovorila da je dzematski odbor dzemata Zabljak prijavio svecanost i da nikakvog zakonskog osnova nema da policija zabrani skup.Mi znamo da je Mumin samo puki izvrsitelj smicalica i spletki koju smisljaju Semso i Tarik.
Mumin kao “predsjednik” Medzlisa Ljubuski nema osnovnoga znanja koristenja racunara i sve mu dokumente osmisli i otipka Semso ili Tarik i onda ga posalju po zadatku gdje treba:opcina,kataster,policija banka itd…

 

2403 Posjeta 1 Posjeta danas