Ramazanska poruka

Dragi Ljubušaci,

Piše: Abdulah Smajić

Iz životnog iskustva svima nam je bliska činjenica kako redovni godišnji servis održava neko vozilo ili stroj ispravnim i funkcionalnim, kroz postupke pri kojima se s njega otklanja nečist, skidaju naslage prašine, korozije, i ispravi sitni kvar prije nego se on uspije proširiti i uvećati. Sve procedure čine se prema uputstvima proizviđača.

Vozilo se, tako, praktično vraća na fabričke postavke, i ponovo je kao novo. Slično tome naš dodatni angažman, plan i program u mjesecu Ramazanu je postupak, način i pružena prilika od Uzvišenog Allaha da postavimo našu ljudsku narav i stanja na temeljne postavke; da sebe vratimo u izvornu ljudsku funkciju; te da otklonimo naslage grijeha, lošeg mišljenja, pretjerivanja i svih drugih nepogoda koje nam uskraćuju zdrav i krepostan život, prije nego što one uzmu maha i postanu nepopravljive.

Uz Allahov dopust, počev od sutra, nedjelje 10. marta, svaki dan pred iftar tokom mjeseca Ramazana, objavit ćemo na našem portalu kratku obradu nekog od principa i temeljnih postavki naše vjere, odnosno “uputstava” našeg Dizajnera i Stvoritelja, uz savjet kako da kroz njih sebe i svoj život učinimo novijim i boljim. Svaka od odabranih tema je vrijedna pažnje i promišljanja.

Bujrum, pratite nas.

704 Posjeta 1 Posjeta danas