Za obnovu Gimnazije u Ljubuškom 160.000 KM

Gradonačelnik Ljubuškog Vedran Markotić i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije Zvonimir Širić potpisali su ugovor o financijskoj potpori Zapadnohercegovačke županije projektu obnove Gimnazije Ljubuški.

Potpisanim ugovorom predviđa se financijska potpora planiranim radovima u iznosu od 160.000 KM. Događaju su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić, dopredsjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije i ministrica financija Blagica Leko, ministar unutarnjih poslova ZHŽ-a Mladen Bebek i ravnatelj Gimnazije Ljubuški Leopold Mandić.

Idući tjedan idemo s natječajem za unutarnje radove vrijednosti iznad pola milijuna konvertibilnih maraka, a naša županija nam je ovim ugovorom pomogla s iznosom od 160.000 KM i to će nam uvelike olakšati financirati taj nemali iznos. Posljednjih godina kontinuirano ulažemo značajna financijska sredstva u obnovu škola.

Godine 2019. bilo je posljednje veliko ulaganje u prizemlje škole, a sada se nastavljaju radovi na katu i potkrovlju te s time završavamo obnovu Gimnazije, dok smo prošle godine uložili financijska sredstva u strukovnu školu na vanjskom uređenju, a u idućim godinama planiramo i unutarnje uređenje škole – rekao je gradonačelnik Markotić te zahvalio Vladi Zapadnohercegovačke županije i Ministarstvu prostornog uređenja graditeljstva i zaštite okoliša na potpori.

Kad je riječ o samim radovima, planirana je obnova unutarnjih prostora nadzemnih etaža zgrade Gimnazije. Intervencije su usmjerene na obnovu postojećih instalacija, ugradnju novih instalacija razglasa, videonadzora i vatrodojave, obnovu postojećih i postavljanje novih obloga podova, zidova i stropova, kao i zamjenu svih unutarnjih vrata.

Gimnazija Ljubuški trenutačno ima 49 zaposlenih, a u školskoj 2023./2024. godini pohađa je 306 učenika. Realizacijom navedenih aktivnosti učenicima koji pohađaju školu, njihovim profesorima te ostalim zaposlenima, kao i budućim generacijama, pružit će se kvalitetniji uvjeti rada.

Ovo je jako bitna stvar, ne samo za Ljubuški nego i za cijelu našu zajednicu. Kao ravnatelj sam preponosan na ovaj trenutak. Velika hvala svima koji su pripomogli jer velika je stvar da ćemo u budućnosti imati uređenu školu. Imat ćemo uređen prostor i mnogo bolje uvjete za obrazovanje u koje treba ulagati – istaknuo je ravnatelj Mandić.

Ministar Širić uputio je na značaj ulaganja u obrazovne institucije naglasivši kako je obrazovanje stup svakog društva te da će se i u budućnosti gledati što više pomagati lokalnim jedinicama u županiji.

Ministarstvo prostornog uređenja graditeljstva i zaštite okoliša i Vlada Zapadnohercegovačke županije sigurno će i u budućnosti podržavati ovakve projekte.

Kao bivšem ravnatelju škole jako mi je drago što je to Ljubuški prepoznao i što su se prijavili na jedan ovakav hvalevrijedan projekt koji će sigurno našoj djeci omogućiti bolje obrazovanje, bolji sustav obrazovanja i na kraju krajeva bolje uvjete da se sva naša djeca mogu obrazovati u boljoj instituciji. Obrazovanje je uvijek ono što će nas voditi naprijed – poručio je ministar Širić.
Politika
Večernji list

322 Posjeta 5 Posjeta danas