BH. dijaspora uručila poklone zahvalnosti reprezentativcima

"Učinili su nam veliko zadovoljstvo, sa ponosom smo nosili naše zastave"

Izabranici Bilala Šumana poraženi su u sve tri odigrane utakmice, no samim učestvovanjem na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta učinili su zadovoljstvo za sve navijače.

Oni koji žive u Skandinaviji organizovali su se kako bi ih dočekali po završetku utakmice u hotelu i pritom ih nagradili sa simboličnim poklonima, a ni Zmajevi nisu ostali dužni,

Osim što su se fotografisali sa navijačima, kao znak zahvalnosti od njih su dobili i dresove.

BH. dijaspora u Norveškoj večeras se poslije utakmice sa Francuskom družila sa našim reprezentativcima, a tom prilikom su im uručili i poklon dresove.

Armina Rokša, iz BH. dijaspore, je u razgovoru za naš portal istakla da su im naši reprezentativci pričinili veliko zadovoljstvo prethodnih dana, te da su se zbog toga samoorganizovali kako bi im se na neki način odužili.

-” Živim u Trondheimu u gradu gdje su naši zlatni momci upravo završili Evropsko prvenstvo. Učinili su nam veliko zadovoljstvo, tako da smo se samoorganizovali mi koji živimo u Trondheimu, nas oko 500 i nastojali smo da na sve moguće načine podržimo naše momke. Bodrili smo ih, naši Fanaticosi su bili najbolja publika na prvenstvu, proglašeni su u norveškim medijima. Bili smo presretni jer su nam učinili veliko zadovoljstvo, posebno nas doživljava ta njihova multikulturalnost i povrh svih nedaća da su došli ovdje da nam priušte to zadovoljstvo, da uživamo i da sa ponosom nosimo zastave. Hvala Zmajevi. Zato smo im spremili poklone, na kojima piše na poleđini “Hvala Zmajevi, vi ste naši pobjednici”. I nadamo se da će doći u Bosnu i Hercegovinu u ovim dresovima,” rekla je za naš portal Armina Rokša.

“Naši reprezentativci koji su nam ispunili dane, naslove i naslovnice zadnjih dana, razveselili nas, pa eto pala i pokoja sočna « ponaška» na račun sudija, donijeli nam mirise behara iz Bosne i zagrljaje sunca iz Hercegovine su već stigli u Sarajevo.
Hvala im i želimo im jos mnogo uspjeha u karijeri, kako na državnom nivou tako i individualnom u njihovim klubovima.” Amela Ćeško

BH Fanaticosi su u Trondheimu bodrili rukometaše BiH u prva dva meča, a prije meča protiv Portugala ponestalo je ulaznica jer se na Evropskom prvenstvu prodaju jednodnevne ulaznice, odnosno ulaznice koje važe za sve mečeve tog dana u dvorani.

Kako je istog dana igran i meč Norveška – Francuska, ulaznica je očekivano ponestalo, no da Fanaticosi ipak dobiju priliku da bodre rukometaše protiv Portugala potrudili su se ljubazni norveški redari, koji su uveli bh. navijače sat vremena prije početka meča, smjestivši ih na isti dio tribine na kojem su bili i dan ranije i uz sve to – besplatno.

Također su pohvalili fanatičnost naših navijača i veliku ljubav koju pokazuju prema svojoj reprezentaciji, ali i samom sportu, pa su ih zamolii da ostanu u dvorani i za vrijeme utakmice Norveška – Francuska, koja se igrala odmah nakon naše utakmice.

Zahvaljujemo Ameli na posuđenim fotografijama.

sport1.oslobodjenje.ba

sportsport.ba

Druženje sa reprezentativcima u hotelu Scandic u Trondheim-u, Norveška

Pokloni za reprezentativce od dijaspore

Ljubušaci Josip Perić, Marin Vegar, Mirko Herceg, Amela Ćeško

 

 

 

 

 

1456 Posjeta 2 Posjeta danas