Urucena novcana sredstva porodici Siljeg…

 

Jucer 17.10. glavni imam Medzlisa Ljubuski Semso ef.Germic, posjetio je u Vasarovicima porodicu Siljeg.
Povod ove posjete je bio humanitarnoga karaktera, naime Semso efendija je porodici Siljeg dosao  urucio novcana sredstva koja su Ljubuski Bosnjaci u dijaspori, sakupili za porodicu Siljeg, kao pomoc za lijecenje njihove djece.
U akciju su ucestvovali  nasi gradjani iz Svedske,Norveske i Danske a jedna uplata od Antonije Spajic stigla je cak sa Floride.
Porodica Siljeg ima tri djecaka sa teškom dijagnozom – Duchenneovom mišicnom distrofijom, Marko (16), Ante (15) i Karlo (12),bore se dugi niz godina sa opakom bolescu.
Nakon objave na ljubuskim portalima da je porodici potrebna finansijska pomoc Bosnjaci iz dijaspore preko web sayta www.ljubusaci.com pokrenuli su akciju prikupljanja novcanih sredstava.
Prikupljeno je ukupno 12.800 kruna koje je Semso Germic urucio majci djecaka gospodji Vanji Siljeg.
Porodica Siljeg se zahvaljuje svim dobrociniteljima na iskazanoj plemenitosti i dobroti.
Svim dobrociniteljima sa licem plemenitosti i dobrote se zahvaljujemo uz Dovu Dragom Allahu da sacuva od iskusenja i okabuli dobro djelo i molimo Dragog Boga da u nama odrzi osjecaj solidarnosti i spremnosti pomoci onome kome je pomoc potrebna.
Bosnjaci Ljubuskog nisu zaboravili svoj kraj i uvijek pomazu tamo gdje je potrebno, ovih dana vodi se akcija da se pomogne Vatrogasnom drustvu Ljubuski.

 

 

Faruk Jakic

1920 Posjeta 1 Posjeta danas