STA BI NAMA ADIS MUJANOVIC REKAO VECERAS 15.07.2012.GODINE

Objavljeno nedjelja, 22 Juli 2012 16:03

 

Na tradicionalnom sijelu ljubušaka ”U Fejzinoj bašci” zvanicno je pocela sa radom ”Fondacija Adis Mujanovic”. Tom prigodom naš uvaženi profesor Kemo Mahic procitao je jedan interesantan tekst koji mi danas u cijelosti prenosimo. Još jednom pozivamo ljubušeke da podrže rad fondacije Adis Mujanovic.

Dragi moji,

Kada su oni koji su ”povijest vratili na nultu godinu”,proizveli ratni tzunami,onda su ”horde skakavaca” krenule prema nasoj zemlji i nasem gradu.Kao sto Vam je poznato,zajedno sa kolegama,bio sam u prvom ”prstenu” da zaustavimo te ”bradate spodobe”,da ne dodju do naseg grada,da ne zagade nasu zemlju,do nase slobode,do nase imovine,nasih majki i sestara,nase djece.

Svojim tijelima uspjeli smo ih zaustaviti.Nas peterica smo polozili svoj zivot na zrtvenik naseg grada i time se pridruzili i ostalim zrtvama koje su ”svete” u odbrani domovine,casti i slobode.

22.05.2012.godine je proslo dvadeset godina od toga dogadjaja koji     je ”potresao” Ljubuski.Gledao sam Vas,kao sehid,kako ste tuzni,kako se snebivate,kako se strah i nevjerica uvukla u Vase bice,a sa druge strane vidio sam i odlucnost toliko potrebnu kada se brani djedovina i domovina.

Vidio sam majku”koja je zivinski kriknula i oca koji je zacutao i buljio nijemo cijeloga dana”(A.B.Simic)

Vidio sam i vidim svoje ubice.Tim zlotvorima u proteklih dvadeset godina umiru djeca i unuci,i ko zna sta ih jos ceka dok fizicki nestanu sa Zemaljskog svijeta,sa kojeg su uklonili moje kolege i mene.

Zelim im samo da ih stigne suza moje majke!Ni vise ni manje!

Kao sva moja i svaka druga generacija i ja sam imao viziju svoje buducnosti.Moja vizija je bila da sa bratom Tarikom stvorim firmu koja bi udruzila dva brata,dva inzenjera:dipl.ing.arh.i dipl.ing.masinstva.Da gradimo Ljubuski,da gradimo svoje familije,da zaposlimo nezaposlene ljubusake i da obradujemo nase roditelje i nasu rodbinu svojom cvrstom ljubavlju brace Mujanovic.

Moje snove i vizije prekinula je ”zmija iz njedara”.

Sviju Vas gledam i po Skandinaviji i po drugim zemljama.Divim se Vasoj solidarnosti koju iskazujete kroz pomoc siromasnim i nezaposlenim ljubusacima.Takodjer sam radostan kada vidim kako cuvate nase mezare i hareme u Ljubuskom,Vitini i Gradskoj.Volio bih da se organizirate i da budete subjekt ma kako ”mali”bili.

U stvaranju fondacije ”Adis Mujanovic” ste veliki!Svi ste veliki!Cuvajte nasu djecu i omladinu i kroz organizacije vodite brigu o njima,o sebi.

Cinite mi radost ovakvim druzenjem i nadam se da ce Te svi u svemu ovome ucestvovati kako bi Vasi zivoti imali smisao zivljenja.

Svojom zrtvom dao sam prilog slobodnom gradu i opcini Ljubuski.U tome nisam sam!

Svojom zrtvom zelio sam da budete slobodni i ravnopravni u svome gradu.

Svima zelim mir i slobodu!

Sviju Vas volim koji ste prisutni na Vasem druzenju!

Takodjer,volim sve pod ”ljubuskim nebom”,prvo sve ljude,svaki kamen,svaki dunum zemlje,svaku smokvu,svaki sipak,svaki grozd,svaku vodu i sve sto je nas Ljubuski!

Ostajte zdravi i veseli bili do sljedeceg druzenja.

Vas Adis Mujanovic!

3684 Posjeta 2 Posjeta danas