Svjetlo dana ugledala knjiga „Ljubuški naše ljubavi“ Kemala Keme Mahića

kemonaslov

Prije sedam mjeseci ljubušaci.com i Medžlis Ljubuški krenuli su u realizaciju jednoga zanimljivog projekta. Rodila se ideja da tekstove koje je u dosadašnjim „Kolumnama“ na websaytu objavio Kemal Mahić obradimo i pretvorimo u jednu knjigu.

kemonaslovveliki

Pošto je Kemo jedan veliki dio svojih tekstova posvetio „poznatim“ ljubušacima smatrali smo da će ova knjiga baš ove naše sugradjane sačuvati od zaborava. Cilj je bio i da profesora Kemu na neki način prijatno iznenadimo. Jako je bilo teško odabrati koje „kolumne“ ubaciti i pripremiti za štampu. Nadamo se da smo od tristo i „kusur“ naslova odabrali prave. Na vama je da procijenite. Poslije dugo vremena danas smo u prilici da sa vama podijelimo radosnu vijest da je knjiga ugledala svjetlo dana. Prije tri dana preuzeli smo iz štamparije ovu jako interesantnu knjigu.Knjiga nosi naslov  „Ljubuški naše ljubavi“. Jedan od stručnih konsulenata u pripremi knjige je bio proslavljeni  bosanskohercegovački književnik Isnam Taljić. Svoju pomoć nam je pružio i publicista Muhamed Mahmutović. Knjigu je izdao Medžlis Ljubuški , a štampala ju je izdavačka kuća „Dobra knjiga“ iz Sarajeva.

kemozadnja

Knjigu smo štampali u 300 primjeraka i može se nabaviti u Medžlisu Ljubuški , po ljubuškim trafikama kao i u „Udruženju ljubušaka“ u Sarajevu, u kafiću „Krokodil“. Promocija ove knjige planirana je, akoBog da, u julu mjesecu na ovogodišnjem druženju ljubušaka u Fejzinoj bašči.

kemosadrzaj

1597 Posjeta 2 Posjeta danas