APEL ZA UČEŠĆE U PISANJU HISTORIJE LJUBUŠKOG

Poštovani ljubušaci, dragi prijatelji, poznanici, i svi koji ste povezani sa Ljubuškim. Mi u Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, Njemačkoj, u Americi, bilo gdje da se nalazi ljubušak.

Osjećam potrebu da još jednom apelujem i pozovem sviju vas na učešće i pomoć oko izdavanja knjige Halida Sadikovića „iz prošlosti Ljubuškog“.

Smatram da bi svaki ljubušak trebao da nabavi ovu knjigu koja je jedinstveno blago. Počastimo našu djecu, unuke, roditelje, nene i dede ovim lijepim poklonom. Tako će možda za 20 –tak godina nečije praunuče negdje daleko od Ljubuškog pročitati da mu je pradedo živio u onoj mahali pod Butorovicom. To će mu probuditi želju da obiđe to mjesto, a kad dođe i vidi možda mu se svidi pa poželi da tu ostane i obnovi djedovinu.

Troškovi oko izdavanja knjige su ogromni, a dosadašnja prikupljena sredstva pokrivaju samo jedan dio, zato i dolazi opet ovaj apel. Doktor Halid Sadiković je uložio sredstva, rad i trud i već godinama danonoćno prelistava knjige, novine, stare zapise i iskopava blago, narodno blago.

Vrijednost knjige je neprocjenjiva, između ostalog i dokaz da su bošnjaci dio historije Ljubuškog i da se ne mogu jednostavno pobrisati i nestati.

Nadam se da ćemo podržati ovo historijsko djelo koje je dio nas, a mi smo dio tog djela, mi svi, naši preci, smo pisali tu historiju.

Po Halidovoj želji određeno je da akcije pretplate na knjigu traje do 01. Februara.

Halid se zahvaljuje od srca svima koji su dosada podržali akciju, a i budućim pretplatnicima

Selam, pozdrav, Mito

1039 Posjeta 1 Posjeta danas