IN MEMORIAM: AMIR (ŠEFKE)KORJENIĆ (1955-2013)

amir1

 

Prije nekoliko mjeseci Ljubuški,Mostar i zemlje u kojima boravi naša dijaspora je obišla vijest da našem Amiru nije dobro.

Zabrinutost je pritisla njegovu rodbinu,komšije i prijatelje.Niko nije krio zabrinutost jer su se redale vijesti o bolesnom Amiru.

Svi su slali pozdrave i najljepše želje za ozdravljenje našeg Amira.

U tome su mnogi učestvovali bez obzira na socijalno porijeklo,profesiju ili zanimanje nadajući se da će molitvama i pozdravima uticati da naš Amir i dalje ostane sa nama.

Prije desetak dana,susreo sam se  sa Jakić Farukom u Sarajevu.Rekao mi je da odlazi u Ljubuški da posjeti našeg sugrađanina i komšiju bolesnog Amira Korjenića.Tada sam shvatio da je blizu kraj našeg “Aje”,kako smo ga od milošte zvali.

Ovo je prilika da se zahvalimo svima koji su novčanim prilozima pokušali zaustaviti neumitnu istinu.Svi darodavci zaslužuju poštovanje i ovo je još jedna dimenzija naše web stranice “ljubusaci.com”.Svakodnevno se potvrđuje da je stranica svima “prozor u svijet” i u naš Ljubuški.

Veoma dobro sam poznavao Amirove roditelje:Sevdu i Šefku.također i njegova brata Irfana i sestru Miru.Često sam prolazio uz i niz Glavicu i viđao sviju njih oko njihove kuće.

Šefko je neumorno popravljao i zidao naše kuće i okućnice i tako prehranjivao svoju porodicu koja je bila nalik na većinu porodica ljubuških muslimana.

Amir-Aja je bio bezbrižni dječak i mogao se vidjeti sa ostalim vršnjacima na padinama Glavice,na Babovcu,a često na Vodici i Gožulju sa svojim mnogobrojnim komšijama i “jaranima”.

Na sijelima koji se priređuju u Fejzinoj bašči u julu mjesecu posljednjih godina,Amir je bio redovni posjetilac.Tada bi dolazio iz Mostara,da vidi i čuje,one koji su se raselili(kao i on) iz Ljubuškog.Cijenio sam takvo njegovo ponašanje i čudio se kako svi nismo kao Amir,u tome pogledu.Primjetio sam da je nekako miran i sjetan ili su to bili nagovještaji bolesti?!

Danas je Glavica drugačija mahala.Svi oni koji žive u Glavici,spoznajom da “Aja” neće više nikad doći u svoju Glavicu,osjećaju tugu što su prerano izgubili svoga komšiju.

Nepoznati gost je došao 21.10.2013. i sa njim je otišao naš Amir Korjenić…”sa očima izvan svakoga zla”…

Ostaje sjećanje na dane kada je Amir sa svojim Glavičanima slavio ljepotu mladosti i života!

Izražavamo iskreno saučešće njegovoj porodici,Miri,Irfanu i ostaloj rodbini.

Kemal Mahić

1036 Posjeta 1 Posjeta danas