“Prvi mart” predstavlja problem SDP-u i SDA za nagodbu sa Dodikom i Čovićem

suljagic

SARAJEVO – U ovom trenutku nije mi jasno da li je tekst u “Presu RS” naručio neko iz SDP BiH ili SDA, pošto je očigledno da ono što radi Koalicija “Prvi mart” predstavlja problem jednima da se nagode sa Miloradom Dodikom (lider SNSD, op.a.) da kradu struju u istočnoj …

… Bosni, a drugima da se nagode sa Draganom Čovićem (predsjednik HDZ BiH, op.a.) da mu daju treći entitet i prodaju ono što su odbranili najbolji sinovi BiH.

Ovo je za Vijesti.ba izjavio koordinator Koalicije “Prvi mart” Emir Suljagić, komentarišući tekst objavljen u listu “Pres RS”, u kojem se, između ostalog, navodi da su “kolovođe ‘spontanih’ protesta bošnjačkih đaka i njihovih roditelja iz Konjević Polja, koji već više od mjesec dana kampuju u šatorskom naselju ispred zgrade OHR-a u Sarajevu, aktivisti bošnjačke koalicije ‘Prvi mart’ i članovi političkih stranaka sa sjedištem u Federaciji BiH”. U tekstu se, takođe, ističe da je “na djelu klasična zloupotreba djece koju Suljagić i njegovo društvo iz ‘Prvog marta’ pokušavaju da iskoriste za političke ciljeve”.

Suljagić je mišljenja da “Pres RS” nije publikacija, već paravojna jedinica, a uposlenici ove dnevne novine “arkanovci novinarstva”.

“To je skupina koja na dnevnoj osnovi negira genocid, priziva nasilje, odnosno nasilni raspad ove zemlje. U toj novini rade neljudi koji bi sutra ponovo otvarali logore, ubijali, palili…”, kategoričan je Suljagić.

Da može birati neprijatelje, ističe, “Pres RS” bi sigurno bio među prvih pet na listi njegovih neprijatelja.

“Ponosan sam što u ovoj zemlji imam za neprijatelje gamad kakvi su oni koji rade u ‘Presu RS’, kao i oni koji ih finansiraju”, zaključuje Suljagić.

N.Š.

670 Posjeta 1 Posjeta danas