CESTITKA ZA DAN DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

ljiljani

Upucujemo cestitke svim gradanima Bosne i Hercegovine povodom 70-godišnjice historijskog zasjedanja ZAVNOBIH-a kojim je obnovljena državnost Bosne i Hercegovine.
Cestitke upucujemo svima koji su izvadili „uvjerenje o državljanstvu“!Cestitke upucujemo i onima koji naplacuju plate,penzije,naknade,invalidnine i druge beneficije od države Bosne i Hercegovine.
BOSNA I HERCEGOVINA
Mala zemlja na Balkanskom poluotoku kojom su mnogo godina harali krici nepravde od strane smrtonosnih zvijeri.
Ipak ona (BIH) sjaji kao biser u najljepšoj školjci!
Bosna je zemlja koja je bezbroj puta bacena u isti ponor bez dna.Nakon oluja ostajala je samo pustoš,glad i suze.
Ali,ipak uz pomoc svoje „supstance“Bosna je uspjevala da u inat svojim neprijateljima ponovno stane na noge.
Na toj zemlji,natopljenoj krvlju,njeni ljudi su gradili najljepše gradove,u njima su podizali svoje sinove i slali ih da odbrane domovinu i nikada da budu osvajaci ili okupatori!
Dugo se nije priznavala njena hrabrost,njena snaga.Licemjerno su se gušile njene suze s ciljem da se zakopaju njeni korijeni i uništi njeno ime i njen narod.
Stjerana uz zid pred neprijateljem nije izgubila dostojanstvo i hrabrost,sacuvala je ponos.Dala je neprijatelju pola svoga blaga od krvi i mesa,dala je toplu rijeku nastalu od kapljica koje su pale niz obraze naših majki,sestara,nana i nena!
Ogromna rijeka,bijesna i snažna,mogla je oprati „crne“ obraze svih licemjera u svijetu koji nije imao „duše“,kada je u pitanju bila naša domovina!
Bosna prolazi svoj put koji je i danas prepun teškoca.
Ali,ono što raduje i što nas cini optimistima,to je svakodnevna slika djecijeg osmijeha kojeg nam poklanjaju naši sinovi i njihove supruge,da se nadoknadi praznina koja je nastala poslije oluje.Da napuni bunar poslije suše!
Bosna danas ponosno skida veo da pokaže svoju ljepotu lica sa željom i nadom za bolje sutra svima nama u našoj domovini-Bosni i Hercegovini.

3481 Posjeta 1 Posjeta danas