Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo Hami Ibrulju

hamlet

 

Općinsko vijeće Ljubuški danas je, na svojoj 16. sjednici, prihvatilo prijedlog  Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja općine Ljubuški i donijelo odluku da se Nagrada općine Ljubuški za životno djelo, posthumno,  dodijeli Hami Ibrulju.

Hamo Ibrulj (Ljubuški, 1946. – Zagreb, 19. listopada 2008.), akademski slikar. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirao je 1975. godine da bi se specijalizirao u Parizu 1981. godine. Prvu samostalnu izložbu imao je 1970. godine.Izlagao je na više od 100 samostalnih i grupnih izložbi, a slike mu se nalaze u kolekcijama širom svijeta, pa tako i u Metropoliten Museumu u New Yorku. Dobitnik je mnogih vrijednih nagrada i povelja za slikarstvo. Živio je i radio u Zagrebu i Ljubuškom. Umro je 19. listopada 2008. u Zagrebu te pokopan u Sesvetama.Sukladno Odluci o dobitnicima javnih priznanja Općine Ljubuški Općinsko vijeće Ljubuški od 2007.godine dodjeljuje tri nagrade i to: Počasni građanin Općine Ljubuški, Nagrada Općine Ljubuški za životno djelo i Godišnja nagrada Općine Ljubuški.

Ove godine  Nagrada općine Ljubuški za životno djelo, posthumno,  je dodijeljena Hami Ibrulju, dok nagrada,  Počasni građanin Općine Ljubuški i Godišnja nagrada Općine Ljubuški nisu dodijeljene.

Radio Ljubuški

.

 

1995 Posjeta 1 Posjeta danas