Europrevent d.o.o. – što se krije iza pokušaja prijenosa koncesije?

vinari

 

 

Federalna televizija je zabilježila, i u Dnevniku 2 emitirala, jučerašnju akciju prevarenih radnika HEPOK Vinarije Ljubuški koji su ustali protiv prijenosa neimenovane koncesije na društvo Europrevent d.o.o. Ljubuški.

Odvjetnik radnika Ivan Herceg je naglasio kako je proces prijenosa “zakamufliran” očito kako se ne bi vidjelo o čemu se tu radi, u što se možete uvjeriti i putem zvučnog zapisa 16. sjednice OV, kada Radoslav Radišić (HDZ 1990), očito ne znajući o čemu se radi, pita načelnika Nevenka Barbarića o razlozima prijenosa kocesije, na što mu načelnik odgovara kako mu to znati nije posao niti ga zanima.

 

Ostaje pitanje – tko onda zna, tko dogovara ove stvari ispred općinskih struktura i tko je pripremao nepotpune materijale za sjednicu i dižu li vijećnici ruke bez da znaju o čemu glasuju?

Društvo Europrevent ima jednog zaposlenog, vlasnik je Mirko Vukšić a direktor Branko Mikulić, a novinarima je potvrđeno kako iza društva stoji Ivan Vukšić – Bratiša!

Prema informacijama koje kruže Ljubuškim, Ivan Vukšić ima namjeru prenijeti koncesiju nekadašnjih vinarijinih vinograda na Otoku, ciljano uništenih tijekom nezakonite koncesije dodijeljene njegovom društvu Erovin d.o.o. Ljubuški, na novo društvo, kako bi preko toga zemljišta ostvario poticaje na proizvodnju neke druge poljoprivredne kulture, navodno jabuka!

Kako god završila ova priča, Ljubušaci se više nikada neće moći dičiti Merlotom, što je epilog ciljane devastacije urađene za vrijeme prethodne koncesije na vinograde na Otoku a ta šteta je multiplicirana. Pored uništenja vinograda, nekadašnjeg ponosa grada, radnici su četiri godine bez plaća i ikakvih prava a za to bi odgovorni trebali biti nagrađeni poticajima!

Zaslužuju li ovakvi gospodarstvenici nagradu?

 

ljubuski.info. foto bljesak.info

.

 

 

 

 

2083 Posjeta 1 Posjeta danas