Osumnjičeni za ubistvo Vedrana Puljića slavio Kolindinu pobjedu u HDZ-ovom štabu

kolinda

Oliver Knezović, osumnjičeni za ubistvo navijača Fudbalskog kluba Sarajevo Vedrana Puljića 2009. godine, slavio je 11. januara izbornu pobjedu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u njenom štabu.

Na fotografiji do koje je došao portal Republikainfo.com, Knezović se vidi sa akreditacijom oko vrata i u društvu hrvatskog generala Damira Krstičevića u zagrebačkom Hypo centru.

Dakle, iako je za njim raspisana međunarodna potjernica, umjesto da na sudu odgovara za ono za šta se tereti, Knezović uživa nakon bjekstva u Hrvatsku.

Podsjetimo, nakon što je 4. oktobra 2009. godine u navijačkim neredima u Širokom Brijegu ubijen Sarajlija Vedran Puljić, Knezović je uhapšen i pritvoren, ali je iz pritvora pobjegao u susjednu Hrvatsku, čije državljanstvo također ima.

Tamošnjem sudu je rekao da nije kriv i da je pucao u zrak, te je odlučeno da “nema razloga za njegovo zadržavanje u pritvoru”.

Dnevni LIST piše da se, dok čeka eventualno suđenje u Hrvatskoj, Knezović slobodno kreće i živi u Zagrebu od penzije koju je dobio kao bivši pripadnik HVO-a.
(Klix.ba

801 Posjeta 1 Posjeta danas