EKO-SELO „RAJ U RAJU“

rajNa pola puta između Sarajeva i Mostara,u blizini mjesta Čelebići kod Konjica,nalazi se eko-selo „Raj u raju“.

Smješteno u podnožju planine Prenj,na obali netaknute rijeke Idbar koja se ulijeva u Jablaničko jezero,“Raj u raju“ predstavlja idealan spoj hercegovačkog sunca,ljekovitosti svježeg  planinskog zraka i kraške rijeke.

Poštujući prirodno okruženje,ovo eko-selo nudi ponešto za svakoga:istinsko uživanje za zaljubljenike u ribolov,prirodnu baštu za one koji traže ljekovito bilje,brzu rijeku i visoku planinu za one koji traže adrenalinsku zabavu,gastronomske užitke za gurmane,nastale u vlastitoj proizvodnji eko-sela ili u radionicama lokalnih uzgajivača tog kraja.

Ukratko,eko-selo „Raj u raju“ svojim posjetiocima istovremeno nudi meditativni odmor u tišini prirode,uz uživanje u tradicionalnim specijalitetima,ali i adrenalinski,aktivni odmor uz organizaciju raftinga,vožnje po teško pristupačnim predjelima Prenja.

Osim apartmana u kompleksu eko-sela su i posebno osmišljeni prostori za djecu,ugostiteljski objekti te prostori za zabavu i odmor,a nisu zaboravljeni ni ribnjaci,stećci,kućice za ptice.

„Raj u raju“dobar je izbor mjesta i za posebne prilike,vjenčanja,rođendane,seminare,ali i obični porodični odmor od gradske vreve.

Pažnju posjetilaca plijene imena putića u selu,kojima se ide od jednog do drugog objekta:svoje uličice su dobili Mak Dizdar,Aleksa Šantić,Džemal Bijedić,Himzo Polovina.Osim toga,kafa se može popiti u kafe čajdžinici „Kod Mome i Uzeira“,a ručati možete u restoranu „Kod amidže Idriza“.

Izvor:Airport magazine

Rajselo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rajcvice

5615 Posjeta 1 Posjeta danas