Lišena slobode osoba koja je oštetila Mesdžid u Ljubuškom

 

Pobrisce naslov

 

Objavljujemo informacije o napadu i oštećenju džamije u Pobrišću, objekta u vlasništvu Medžlisa islamske zajednice Ljubuški koje su prenijeli informativni portali. Naše komšije u Ljubuškom osuđuju ovaj čin:

 

 

“Jučer u 17:05 h PU Ljubuški zaprimila je prijavu da se nepoznata muška osoba dovezla s motornim vozilom marke VW Golf do vjerskog objekta Islamske zajednice – Mesdžida, koji se nalazi u Ulici Pobrišće u Ljubuškom, nakon čega je izišla iz vozila i rukama razbila staklo na oglasnoj ploči.

Nadalje, u prijavi se navodi da je nepoznati muškarac nakon toga ušao u dvorište objekta, razbio ulazna vrata na objektu, a potom ušao u vjerski objekt i u njemu razbijao inventar nakon čega se s vozilom udaljio u nepoznatom smjeru.

O navodima iz prijave odmah smo izvijestili dežurnog županijskog tužitelja.

Policijski službenici izišli su na lice mjesta i izvršili očevid a ujedno su operativnim radom došli do saznanja o mogućem počinitelju, te su za njim tragali.

Sinoć u 20:15 h u PU Ljubuški dragovoljno je pristupio K. C. (42) iz mjesta Studenci, općina Ljubuški, kojeg se dovodilo u vezu s izvršenjem ovog kaznenog djela, nakon čega je isti lišen slobode te je nad njim zavedena kriminalistička obrada.

Izvršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je postojanje osnova sumnje da je K. C. (42) počinio opisano kazneno djelo, a nakon konzultacija sa županijskim tužiteljem ocjenjeno je da se radi o kaznenom djelu Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. st. 2. KZ-a FBiH.

Nakon kompletiranja dokumentacije PU Ljubuški podnijet će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv K. C. (42), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Oštećenje tuđe stvari iz čl. 293. st. 2. KZ-a FBiH, priopćeno je iz MUP-a ZHŽ.”

Radio Ljubuški, Ljubuski.info, Ljubuskiportal…

Pobrisce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobrisce 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pobrisce panorama

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

džamija Pobrišće ostecena

Oštećena džamija u Pobrišću, foto. tacno.net

1726 Posjeta 2 Posjeta danas