REIS KAVAZOVIĆ: “TERORISTI NE PREDSTAVLJAJU NAŠU VJERU NI NAŠU ZAJEDNICU”

Reis

Povodom terorističkih napada u Parizu, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović izdao je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

– Najoštrije osuđujem terorističke napade u Parizu i ubistvo nevinih ljudi.Izražavajući najdublje ogorčenje, i u ovoj prilici podsjećam da je svjesno ubistvo jednog nevinog čovjeka napad na cijelo čovječanstvo, kaže reis Kavazović.

Kavazović je ocijenio da napadi u Parizu predstavljaju ne samo težak moralni sunovrat koji se ne može ničim opravdati, nego i grijeh prema Bogu.

Islamska zajednica i muslimani u Bosni i Hercegovini izražavaju najdublje suosjećanje i solidarnost sa francuskim narodom u njegovoj boli.

“Mi se sjećamo podrške i solidarnosti francuskih građana kada smo u nedavnoj prošlosti prolazili kroz iskustvo sijanja straha i terora, stoji u saopćenju.

Reis Kavazović je izrazio uvjerenje da će franuska država i društvo adekvatno odgovoriti na terorizam, ali i da će se odlučno suprotstaviti ostvarenju namjere terorista da svojim napadima izazovu gnjev i odmazdu prema muslimanima i muslimanskim zajednicama u Evropi.

Posebno pozivam muslimane u Evropi, kaže reisu-l-ulema IZ u BiH, da sačuvaju mir i pribranost i da nemaju nikakvih dilema: teroristi ne predstavljaju ni našu vjeru ni našu zajednicu, a terorizam se ne može opravdati ni moralno, ni vjerski ni politički.

1034 Posjeta 1 Posjeta danas