JP Parkovi o nižoj cijeni vode u Ljubuškom

jp_parkovi_tabla

Potrošači koji se opsrkbljuju vodom iz glavnog gradskog vodovoda, kojim upravlja JP Parkovi d.o.o Ljubuški, od danas će plaćati nižu cijenu vode. Naime, na sjednici Općinskog vijeća Ljubuški jednoglasno je usvojen novi cjenik Javnog poduzeća Parkovi d.o.o Ljubuški kojim su korigirane postojeće cijene vode.

Kako stoji u novom cijeniku, za kojeg su glasali svi vijećnici u Općinskom vijeću Ljubuški, umjesto tri platne kategorije, kako su se dosada dijelili potrošači, u sljedećem razdoblju će biti samo dvije.
Do sada smo imali tri platna rezreda, koji su se dijelili na potrošače koji su mjesečno trošili do 15 prostornih metara vode, na one koji su trošili od 15 do 30 prostornih metara vode, te na velike potrošače čije su mjesečne potrebe prelazile potrošnju od 30 prostornih metara vode, međutim korekcijom cijena potrošači se dijele isključivo na male i velike potrošače“, navedeno je iz uprave JP Parkovi d.o.o Ljubuški.

Minimalnu cijenu vode od 1,21 konvertibilnu marku po prostornom metru sada će plaćati svi oni koji troše do 30 prostornih metara vode mjesečno.
Korigiranjem cijena na ovaj način minimalnu cijenu vode će plaćati najveći broj naših potrošača. Uvidom u potrošnju jasno je da najveći broj kućanstava na području naše općine mjesečno ne prelazi potrošnju od 30 prostornih metara vode, što nam je bila glavna vodilja prilikom izrade novog cijenika“, ističu u priopćenju iz JP Parkovi d.o.o Ljubuški.

Pet posto kućanstava s područja općine Ljubuški čije mjesečne potrebe prelaze 30 metara prostornih, plaćati će 1,45 konvertibilnih maraka po potrošenom prostornom metru vode.

Kako se navodi iz Javnog poduzeća Parkovi d.o.o Ljubuški na smanjenje cijena vode Uprava ovog poduzeća se odlučila zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima u prošloj godini.
Po završnom računu za 2015. JP “Parkovi” d.o.o Ljubuški je ostvarilo dobit u poslovanju u iznosu od 87.853 KM, dok su ukupni prihodi ostvareni tijekom prošle godine 2.426.462,70 KM. Najveći iznos ostvarenih prihoda investiran je u uređenje prilaza i površina oko vodopada Kravica, u izgradnju nove vodovodne mreže na području općine, saniranje kvarova na postojećoj vodovodnoj mreži, održavanje i ukrašavanje postojećih te izgradnju novih zelenih površina na području općine Ljubuški.

JP Parkovi, ljubuski.net

 

1391 Posjeta 2 Posjeta danas