Ljubuški: Udruga Agape organizira edukativne tribine s uglednim gostima

agape-810x539

Udruga mladih Agape iz Ljubuškog ove godine slavi svoj četvrti rođendan, a to su odlučili proslaviti organiziranjem trodnevnih edukativnih tribina pod nazivom ”Aktiviraj se!”.

Tribine će se održati 7., 8., i 9. travnja 2016. godine u Gradskoj vijećnici Ljubuški, s početkom u 19.00 sati.

Kroz ova tri dana moći ćete poslušati eminentne i iskusne predavače koji će govoriti o problemima ovisnosti modernog doba, aktivizmu kroz medije i pisanu riječ.

1. večer: 7. travnja 2016. godine: ”Aktivizam u medijima”

Gost predavač- Senad Hadžifejzović – osnivač prve HD televizije u BiH – FACE TV. Poznati novinar koji u Centralnom dnevniku FACE TV-a, bez dlake na jeziku daje kratke i britke izvještaje o trenutnim događajima u Bosni i Hercegovini. Hadžifejsović će prvu večer govoriti o snazi koju mediji imaju u BiH i načinu na koji se televizija koristi kao pozitivna potpora društvenom aktivizmu.

2. večer: 8. travnja 2016. godine: ”Čemu danas robujem”

Problematika o kojoj će se raspravljati u drugoj večeri je borba s ovisnostima. U posljednje vrijeme ovisnosti o internetu, društvenim mrežama, igricama, uzele su maha te sve više mladih ljudi, kao i većina roditelja, traže pomoć u suzbijanju ovih novonastalih ovisnosti.

Nada Matković socijalni je radnik koja već više od 40 godina pomaže ovisnicima u Klinici za psihijatriji u Mostaru. Ona će održati zanimljivo predavanje o alkoholu i kocki te njihovim posljedicama. Njoj će se pridružiti Kristina Paponja, mlada psihologinja zaposlena u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Ljubuškom, koja će održati predavanje o novijim ovisnostima modernog doba.

3. večer: 9. travnja 2016. godine: ”(P)okreni riječima”

Poezija je krik najskrivenijih čovjekovih dubina, ali i odgovor umjetnika na stvarne događaje koji nas okružuju. Upravo takva socijalna tematika će posljednju večer biti umrežena u najljepše stihove domaćih pjesnika.

Imamo čast ugostiti Marka Tomaša, pjesnika rođenog u Sloveniji, koji trenutno živi i djeluje u Mostaru. Pjesnika čiji su stihovi boema izrešetani s jedne strane bijesom na režim i dokonost u državi, a s druge strane obojeni najpoletnijim ljubavnim mislima. Pjesnik će imati priliku i predstaviti svoje knjige ”Kolodvor i paranoja”, ”Varanje smrti” i ”Crni molitvenik”, koje ćete na kraju večeri moći kupiti.

Marina Radoš, mlada i perspektivna spisateljica, rodom iz Tomislavgrada, unijet će vedrinu svojim mladenačkim razmišljanjima, a ujedno i pjesničkom zrelošću koja nadahnjuje mlade ljude u našoj, ali i susjednim državama.

(www.jabuka.tv)

1202 Posjeta 5 Posjeta danas