Od 1. aprila bh. vozačke dozvole B kategorije priznate u Danskoj

vozacka
Ministarstvo komunikacija i prometa BiH obavještava građane Bosne i Hercegovine koji žive u Kraljevini Danskoj da od 1. aprila ove godine mogu izvršiti zamjenu važeće bh. vozačke dozvole “B“ kategorije za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, bez obveze podnositelja zahtjeva za polaganje kontrolnog vozačkog ispita.

Kako je saopćeno iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, podnositelj zahtjeva za zamjenu bh. vozačke dozvole za odgovarajuću dansku vozačku dozvolu, osim važeće bh. vozačke dozvole, dužan je dostaviti izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da je posjedovao i koristio pravo upravljanja motornim vozilom kategorije “B“ u zadnje dvije godine.

Također, dužan je dostaviti i izjavu pod kaznenom i materijalnom odgovornošću da mu nije bilo oduzeto pravo upravljanja motornim vozilom u zadnjih pet godina, odnosno da mu nije bilo ograničeno pravo upravljanja motornim vozilom ili dozvoljeno pod posebnim uvjetima.

Kako je saopćeno, aktivnosti su vodili zajednički Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Ambasada Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj.

(Vijesti.ba / FENA)

Pripremio: Halid Sadiković

925 Posjeta 1 Posjeta danas